Пламен Топузов разкрива кои са новите 5 непознати чакри

0
402

Пламен Топузов гостува в поредицата „Без формат“ на ТВ Хасково. Заедно с водещата Христина Котларска разговарят за чакрите

Плавен Топузов в студиото на „Без формат“

Пламен Топузов е учител по личностно усъвършенстване. Начина, по който обяснява същността на чакрите е забележителен.

До сега се говореше за 8 чакри. Но се оказа, че има още 5, които са свързани с фините светове.

Съществуват 12 измерения, а 13-то е самият Бог. Те са вътре в нас. Древните египтяни са ги познавали и са ги наричали „домовете на илюзиите“.

Всяка чакра има своите плюсове и минуси. Целта е да може да бъдат усвоени плюсовете. Чрез тях всеки прави своя духовен напредък. И да бъдат изолирани минусите, които дърпат хората назад в тяхното развитие.



Чакрите отговарят на нотите. Нотите започват от „до“ и завършват с „до“. По същия начин чакрите започват и завършват с една и съща. Тя се нарича „вход – изход“. Изход към бъдещето, към следващия живот, към самсара.

Основните 8 чакри отговарят на белите клавиши на пианото. А останалите 5 на черните (полутоновете). Това са фините настройки.

Първа чакра е свързана със Земята. Отговаря за стабилността и за действията. Помага на хората да оцеляват в този свят. В България около 90% от населението имат проблем с първа чакра.

Втора чакра е свързана с чувствата, а нейната сила е гъвкавост. Свързана е с елемента вода.

Първата междинна чакра се намира в пъпа. Тя е свързана с родовата карма. Преди бебето да се роди по неговата душа полепват всички натрупани проблеми от предците. За да може да прогресира, човек трябва да стане неутрален.

Четвърта чакра е свързана с елемента огън. Отговаря за жизнената енергия на човека. Ако човек е срамежлив, той блокира тази чакра. Огнените хора променят света. Такъв е бил Прометей, който дал огъня на хората.

Пета чакра е сърдечната. Тя е много сложна, защото изисква тотално приемане на нещата без осъждане. Там е безусловната любов. Тя може да бъде затворена от мъката и от тъгата.

Междинна чакра е горна сърдечна и е шеста поред. Тя се проявява, когато човек умее да открива щастие в дребните ежедневни неща. Намира са в тимуса и е свързана с мозъка с дясното мозъчно полукълбо.

Седма чакра е гърлената. Тя служи за себеизразяването.

Информация за останалите чакри ще научите от видеото долу.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.