За нула време правим този страхотен хляб на тиган (топ рецепта)

1
706

Прекрасен става този хляб на тиган и е много лесен

хляб на тиган
Уникален, просто уникален става този хляб на тиган

Предлагаме ви една страхотна рецепта за хляб на тиган. Да, правилно четете – правим си този разкошен хляб сами и то за никакво време. Готов е цялостно за няма и 45 минутки. Горещо ви го препоръчваме.

Трябват ни 500 грама брашно, 10 грама бакпулвер, олио, около 150 грама хладка вода, една лъжица сол, една лъжичка захар.

Чуден и вкусен е този домашен хляб, който си правим сами и става наистина бързо, само за има-няма 45 минутки. Но заедно със самото приготовление.

Първо трябва да вземем една купа и в нея да смесим брашното с бакпулвера, солта и захарта. Наливаме след това олиото и бъркаме с лъжица, но може и с ръка – докато стане на трохи.



После малко по малко наливаме вътре и водата, която задължително трябва да бъде хладка, но не и студена. Отново бъркаме хубаво, докато се получи средно меко и нелепнещо тесто.

Оставяме го да престои някъде настрани за около 10-15 минутки, а после го взимаме и от него започваме да си правим топки.

През това време пускаме да се нагрява един голям и сух тиган.

Взимаме всяка една от топките и я разточваме с големина, колкото е самото дъно на тигана. Мятаме разточеното тесто в тиганчето и печем по близо 5 минутки от всяка страна.

Този вкусен хляб на тиган се консумира, докато е още топъл и дори горещ. Става тройно по-вкусен ако го намажете с малко масълце.

А може и да го гарнирате с нещо по ваше желание – сирене, кашкавал, чесънче или друго.

Сервирайте го към основното ястие и ще видите как пръстите ще си оближете с него.

В пъти е по-вкусен от купешкия, а и знаете отлично как сте го правили и какво точно има в него.

Пожелаваме ви да си го изядете с огромен апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Бенатова е точна – поредно фашизиране с подръчни средства. Я, как броженията в Хонг- Конг замряха!?! И това дистанционно замерееане на температурата на тялото!?!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.