Ето каква е връзката ви в зависимост от начина, по който се държите за ръце (II част)

0
419

Този прост на пръв поглед интимен жест е много красноречив

 

връзката
Този прост на пръв поглед интимен жест е много красноречив

Както вече споменахме в първата част на този материал, психолозите сочат, че е съвсем нормално да се държите за ръце с човека, когото обичате.

Начинът, по който се държите за ръце с партньора ви обаче, издава изключително много за вашата връзка – като се започне от това на какъв етап е това и се стигне до отношението ви един към друг.

Психолозите разкриват, че този прост на пръв поглед интимен жест, може да разкрие много неща за връзката ви.

Ето какво издава за вашата връзка начинът, по който се държите за ръце с партньора ви:



Случайно докосване
Ако ръцете ви се докосват едва-едва и то абсолютно случайно, докато вървите, това показва, че единият от вас отправя невербални сигнали към другия. Обикновено тези сигнали за знак за скрита симпатия. При все, че жестът се смята за случаен, се случва най-вече при първите срещи. Може да се забележи и в моменти, в които харесвате някого, но ви е страх да си го признаете и поради тази причина подсъзнателно търсите близък контакт с него.

Ще останете изненадани колко много издава начинът, по който се хващате за ръце с партньора ви

Хванати пръсти
Онзи от партньорите, който е хванал пръстите, засвидетелства вярност, уважение и готовност да защити другия. Онзи, който е позволил да го хванат по този начин пък се доверява изцяло на партньора си. Този жест е знак, че вашата връзка е изключително стабилна.

Хващане за китката
Няма никакво съмнение, че този начин на хващане издава огромна доза агресия. Освен това обаче, той може да е знак за физическо привличане. Сякаш имате болезнена нужда от отсрещния и нямате търпение да останете насаме.
От друга страна обаче този жест може да показва, че човекът, който държи китката на другия, е доста доминантен, властен и егоистичен. Обикновено психолозите имат сериозни резерви по отношение на такава връзка.

Хванати през кръста
Ако се хващате през кръста, докато вървите, то този жест несъмнено показва, че сте много близки и влюбени. В случай, че само единият от партньорите е прегърнал другия, това е знак, че е изключително властен и смята половинката си за негово притежание.

Под ръка (по официалния начин)
По този начин нежната половинка във връзката показва, че се нуждае от помощ и закрила. Класическия начин за хващане между партньорите разкрива, че връзката помежду им е стабилна. Това обаче далеч не означава, че двамата задължително ще останат толкова влюбени до края на дните си, пише dama.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.