Ето каква е връзката ви в зависимост от начина, по който се държите за ръце (I част)

0
425

Психолозите твърдят, че е съвсем нормално да се държим за ръце с човека, когото обичаме

 

връзката
Психолозите твърдят, че е съвсем нормално да се държим за ръце с човека, когото обичаме

Колкото и невероятно да ви звучи, начинът, по който се държите за ръце с половинката ви, издава изключително много за вашата връзка.

Всъщност едва ли сте се замисляли, но психолозите твърдят, че е съвсем нормално да се държим за ръце с човека, когото обичаме. Те посочват, че този прост на пръв поглед интимен жест може да разкрие изключително много за връзката ви.

Ето какво казва за вашата връзка начинът, по който се държите за ръце с партньора ви:

Леко преплетени пръсти
В случай, че преплитате леко пръстите с партньора си, когато се хванете за ръце, това е сигурен знак, че сте емоционално стабилни и сигурни. Вие се доверявате напълно на човека до вас. Освен това по този начин демонстрирате връзката си на околните, заявявайки, че тя не е обсебваща. Всеки от вас има нужното му лично пространство. Помежду ви има огромно уважение към индивидуалността и чувствата на другия.



Начинът, по който се хващате за ръцете издава много повече, отколкото си мислите

Длан в длан
Това е един от най-популярните начини, по който двойките се хващат за ръце. Съществуват две интерпретации за връзката. Едната от тях е, че този начин на хващане на ръце при двойката, показва кой е доминиращ. Психолозите са категорични, че онзи, чиято длан сочи надолу, е лидерът и обикновено това е мъжът.
Обикновено мъжете хващат любимата си за ръка по този начин, когато искат да я успокоят. Ако пък жената иска партньорът й да я държи за ръката по този начин, това означава, че иска да бъде закриляна и глезена.

Преплетени пръсти
Ако преплитате здраво пръстите си, това е знак, че помежду ви има много силна привързаност. Освен това този начин на хващане на ръцете издава, че връзката ви е основана предимно на емоционална близост, а не толкова на физическо привличане. Опитвате се да сте честни един с друг, а не да прикривате грешките и недостатъците си. Такава връзка се базира на доверие и грижа за отсрещния.

Хващане за един пръст
Ако с вашия партньор се хващате за един пръст, този жест сочи, че връзката ви все още се намира в ранен етап. Вие все още учите нови неща един за друг и не сте готови да преминете към следващата крачка – по-сериозно обвързване. Повечето двойки се държат за ръце именно по този начин в началото на връзката си, пише dama.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.