Ето как може да се избавите от синузита бързо, лесно и евтино

0
879

Ще останете приятно изненадани от действието им

 

синузит
Ще останете приятно изненадани от действието им

Безспорно синузитът е едно от най-коварните заболявания. То причинява сериозен дискомфорт през зимните месеци. Освен главоболието, хората, страдащи от синузит, трябва да изтърпят запушения нос и още куп други оплаквания, характерни за болестта.

Разбира се в аптеките могат да се намерят разнообразни препарати, с които да облекчите дискомфорта си. Факт е обаче, че народната медицина също разполага с немалък набор от природни средства, които също са изключително ефикасни.

Ето как можете да се справите бързо, лесно и евтино с коварния синузит:

Дафинов лист
Дафиновият лист е едно от природните средства, които ще ви помогнат да се справите без проблем със синузита. Всеки, който страда от това заболяване е наясно с факта, че човек може да се справи доста трудно с него. Причината за това е, че той се връща отново и отново, измъчвайки потърпевшия не само с проявленията си под формата на ринит, а и с общото неразположение и главоболие.



Всъщност синузитът представлява възпаление на максиларните синуси, служещи като бариера пред въздуха, който навлиза в тялото. Именно те го затоплят или охлаждат, а при нужда го освобождават от патогените, които вдишваме заедно с въздуха.
Работата на максиларните синуси, е от огромно значение за здравословното ни състояние, тъй като те ни предпазват от редица болести. В случай, че функцията им е нарушена, тогава човек попада доста често под ударите на различни болести и настинки.

Това лечение наистина дава резултат

Лечението на неприятния синузит с дафинов лист се извършва под формата на инхалации и компреси или пък чрез отвари, приемани през устата.
Комплексното използване на всички тези възможности позволява да се справите със синузите в най-кратки срокове.
Освен това бихте могли да си приготвите в домашни условия масло от дафинов лист или пък да си го купите от аптеката.

Лаврово масло
Лавровото масло е другият изпитан природен лек, който действа безотказно при лечението на синузит. За да си го приготвите в домашни условия имате нужда от: 50 гр. натрошени дафинови листа и 200 мл. растително масло.

Нагрейте растителното масло на водна баня и натрошете листата. След това отдръпнете сместа от котлона и я оставете да престои на топло и тъмно място в продължение на 10 дни. Когато изтече този период, прецедете. От полученото лаврово масло, капвайте по 1-2 капки в ноздра по три пъти на ден. Съвсем скоро ще забележите значително облекчение.

За приготвянето на инфузия от дафинов лист, която е с мощен имуностимулиращ и прочистващ ефект, са ви нужни 10-30 дафинови листа. Сложете ги в термос и ги залейте с вряла вода. Добре е да правите тази процедура вечер, за да може на сутринта да имате готова инфузия. Пийте я като билков чай като добавяте парче лимон и малко мед, за да подобрите вкуса, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.