Избягвайте тези полезни храни, ако сте попаднали под ударите на грипа

0
304

Те само ще задълбочат дискомфорта ви

 

грип
Те само ще задълбочат дискомфорта ви

Предвид, че се намираме в разгара на грипната епидемия, е добре да сте наясно с полезните храни, които е добре да избягвате, ако сте попаднали под ударите на грипа.

Когато усещате гърлото си така, сякаш в него са заседнали хиляди бръснарски ножчета и започнете да подсмърчате, то е ясно, че проблемът е налице и започвате да се разболявате. Чувството да си болен, е меко казано гадно.

Препоръката на специалистите за случаите, в които попадате под ударите на коварния грип, е да пиете много течности. Ако имате и гадене, е добре да добавите няколко парченца джинджифил към водата или чая.

Направете опит да вкарате колкото е възможно повече хранителни вещества в тялото ви, пък било то и само в течна форма отначало. Когато се почувствате малко по-добре и отново започнете да приемате твърди храни, уверете се, че не са преработени и не съдържат захар.



На пръв поглед изпълнението на тези съвети изглежда много лесно, но на практика далеч не е така. Оказва се, че има някои здравословни храни, които обаче имат способността да накарат болния човек да се почувства още по-зле. Причината за това е, че изострят допълнително симптомите.

Все пак имайте предвид, че всеки организъм реагира различно на вида храна, дори и когато сте с грип. Ако в списъка откриете храна, която обаче не ви притеснява, когато сте болни, няма никакъв проблем да продължите да я консумирате.

В противен случай ще засилите дискомфорта си

Ето кои са полезните храни, които не се препоръчват за консумация, когато сте попаднали под ударите на грипа:

Спанак
Смята се, че той може да освободи хистамин – химическо вещество, произвеждано в организма, чието освобождаване предизвиква алергични симптоми. Това може да засили чувството ви на отпадналост, когато сте болни.

Ядки
Предвид, че са с високо съдържание на здравословни мазнини, то това означава, че организмът ви ще трябва да засили оборотите на работа, за да ги усвои. Това може да разстрои стомаха ви и да ви лиши от енергията, от която имате нужда, за да преборите инфекцията.

Сурови зеленчуци
Добре е да избягвате консумацията на сурови зеленчуци, когато имате кашлица или болки в гърлото. Те са трудни за преглъщане и могат да причинят сериозно раздразнение.

Цитрусови плодове
Те зареждат организма с витамин С, но високата киселинност в грейпфрутите и портокалите, може да раздразни допълнително гърлото ви. Опитайте се да си набавите витамин С от други източници.

Наблегнете на консумацията на тези храни:

Яйца
Те не само са лесни за поглъщане, а и съдържат солидно количество витамин Д и цинк. Този дует подпомага имунната система, показвайки на нахлуващите вируси кой е шефът.

Пилешка супа
Тя съдържа различни съединения с противовъзпалителен ефект. Това я превръща в идеална храна за консумация, когато сте попаднали под ударите на грип или настинка. Освен това ще ви помогне да хидратирате организма.

Червени чушки и гъби
Добре е да наблегнете на консумацията на червени чушки и гъби. Специалистите посочват, че червените чушки са богати на витамин С и са мощен антиоксидант. Това означава, че ще съкратят значително продължителността на настинката.
Гъбите като шийтаке например могат да подпомогнат имунната система в справянето с инфекцията.

Мед
Този продукт има успокояваща текстура и може да помогне за облекчаване на възпаленото гърло. Освен това потиска кашлицата, пише vesti.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.