Тези знаци в дома ви са на лоша поличба

0
740

Вярванията са останали от древни времена

 

поличба
Вярванията са останали от древни времена

Дори да не обръщате внимание на дребните детайли, трябва да сте наясно, че някои от тях са на лоша поличба.

В следващите редове ще ви разкрием някои от знаците в дома ви, които са на лоша поличба. Суеверията водят началото си още от дълбока древност. Докато някои от тях са предвестници на нещо хубаво, то други чертаят неприятност, проблеми и беди.

Обикновено хората са свикнали да фокусират вниманието си главно върху лошите неща. Често пъти именно този факт ни кара да живеем в страх от дадени събития.
В този ред на мисли, трябва да ви кажем, че съществуват някои суеверия, които вещаят лоша поличба. Трябва да сте много внимателни, ако видите някой от тези знаци в жилището си.

Ето кои са те:



Солница
Ако бутнете солницата, трябва да знаете, че разлятата сол не е на добро. Тя вещае скандали с близките ви хора. В древността солта е била изключително ценен продукт, който се е слагал на трапезата главно на празници. Освен това можели да си я позволят само богатите хора. Ако обикновен човек бутнел солта, бивал пребиван, тъй като тя струвала колкото теглото си в злато. При все, че днес стойността й далеч не е толкова висока, поличбата е останала и до наши дни.

И до днес много хора вярват в тези суеверия

Огледало
Едва ли има някой, който да не е наясно с поличбата за счупеното огледало, според която ви очаква седем години нещастна любов.
Това суеверие е породено от факта, че навремето се смятало, че огледалото има способността да поглъща енергия. Именно то често пъти става свидетел на семейните скандали.
Съветът на психолозите е да не слагате в дома ви стари огледала, тъй като не се знае как са живели предишните им собственици.

Съществува и вярването, че счупването на огледалото се отразява цялостно на семейството ви. Причината за това е, че след като се счупи, то връща обратно цялата лоша енергия, която е насъбрало в себе си.
Ако огледалото се счупи на много малки парченца, то тогава ви очаква бъдеще, изпълнено със здравословни проблеми, финансови загуби, липса на късмет и дори смърт на член от семейството.

Масата
От незапомнени времена се знае, че човек трябва да се отнася към масата с огромно уважение, тъй като цялото семейство се събира да се храни на нея. Именно на нея всички членове на семейството се събират и в болка, и в радост.
Смята се, че ако седнете на маса, това води до самота, сериозни финансови затруднения, тежко заболяване и дори смърт. Що се отнася до професионалната сфера, това би довело до раздор и свади с колегите ви, както и загуба на работата.

Завеса
Предците ни, са вярвали, че прозорците, са портали към друг свят. Именно поради тази причина те са ги закривали със завеси, за да предпазят любимите си хора от зли очи и мистични сили.
Смятало се, че ако завесата падне, това е опит на злите сили да влязат в дома ви. Според поличбата, паднала завеса води до скандали със съседите или семейството, пише jenata.blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.