Автомобил без водач потегли и премаза човек

0
333

Неочаквана автомобилна драма споходи едно българско семейство. Колата, която потеглила сама, нанесе сериозни травми на своя собственик

Автомобил самопотегли и блъсна своя шофьор

Информацията до медиите е подадена от ОД на МВР в Смолян.

Трагедията се разиграла по обяд на 2 февруари 2020 г. в родопската местност „Доганово“.

Водачът на 76 години спрял своята „Лада Нива“ на неравен терен. Не съобразил да вземе повече предпазни мерки. Освен ръчната, за всеки случай да сложи един камък зад гумата, както правят много водачи.

Автомобилът потеглил сам и блъснал шофьора. Човекът получил редица травми – фрактура на черепа, синини по главата, сътресение на мозъка. Фрактури на ребрата, травма на белия дроб.



По спешност е настанен в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД  в Смолян за лечение. Лекарите са предприели всички необходими действия, за да спасят живота му, но той все още е в опасност.

Дано да успее да се възстанови!

През лятото на 2019 г. се случи друг нелеп инцидент с автомобил в с. Вълкосел, общ. Сатовча. След 10 часа непълнолетен и неправоспособен водач паркирал лек автомобил в центъра на селото. Имал някаква спешна работа за кратко и не заключил колата. Заминал да си върши работа.

Около 11 часа дете отворило предната врата и влязло в празната кола. Започнало само да си играе с волана и освободило ръчната спирачка. Автомобилът неочаквано потеглил.
Наблизо за нещастие била жена на 44 години, която не успяла да реагира своевременно и да се оттегли встрани. Колата я блъснала. От удара единият крак беше счупен. Пострадалата жена беше откарана в болницата  в отделението по „Ортопедия и травматология“. Но гипсираният крак след време заздравя.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.