Така се прави най-майсторлъшкото Катино мезе (стара рецепта)

0
1524

Това Катино мезе е едно от най-вкусните в родната кухня

Катино мезе
Уникално Катино мезе

Предлагаме ви рецептата за уникалното Катино мезе, но направено по най-майсторлъшкия начин.

Не бързайте да се плашите и да мислите, че е нещо сложно. Напротив – прави се лесно и винаги се получава отлично.

Трябват ни 500 грама свинско месо, 150 грама гъби, сока от един лимон, една глава лук, една лъжица олио, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем свинското месо на малки парчета, а след това си го задушаваме в олиото заедно с малко вода. Задушаваме го, докато месото омекне.



После си нарязваме на ситно гъбите и лука, и заедно ги добавяме към съда с месото.

Ако е необходимо си прибавяме още малко вода, за да не се изсуши прекалено много месото. Подправяме си ястието с черен пипер и сол на вкус и го готвим до готовност.

Преди да го сервираме на трапезата си прибавяме вътре и сока от лимона. Разбъркваме хубаво и го поднасяме в чиниите на масата. Става нещо разкошно и много, много вкусно.

Но какво ли ви разправяме. Почти няма човек, който да не си е поръчвал Катино мезе в ресторантите и механите с приятели. Всички знаем колко апетитно е и каква приказка, пък и глътка отваря.

Само че в случая като си го направим сами, ще ни бъде още по-вкусно, защото знаем точно какви продукти и по колко си слагаме.

Ако искате и подобрение на рецептата, съвсем спокойно може да си добавите и малко настърган кашкавал отгоре. Тогава играта направо заспива.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.