Стойчо Керев и неговият гост разплитат най-новата българска загадка

0
2687

Журналистът и продуцент Стойчо Керев и неговият гост говорят за последното откритие, свързано с българските мистерии

Стойчо Керев

Кирил Кирилов е гостувал и в други предавания на Стойчо Керев, за да говори за рисунките в пещерата Магура.

Той е един от малкото българи, които най-добре познават тайните на това необятно място.

Кирил Кирилов разказва за своето последно откритие. Това е магурският хороскоп. На пръв поглед рисунките в Магура изглеждат хаотично нарисувани. Но когато човек започне да ги разглежда внимателно той открива че съществува смислен порядък.

Кирил започнал да подрежда символите от най-прост към най-сложен. Получили се 13 на брой повтарящи се фигури, които присъстват в различни сцени.



Кирил Кирилов забелязал, че повтарящите се фигури по стените на Магурата са разположени върху една ос. След това ги разположил върху колело и фигурите паснали чудесно.

Колелото е част от календара, си спомнил изследователят. Затова започнал да проучва календар и от него взел дати. Видял, че всеки един символ отговаря на отделен месец.

Кирил Кирилов смята, че има 3 вида хороскопи – по тяло, по дух и по душа. Магурският е по дух.

Когато човек има свободен дух означава, че не съди околните и не се трогва, когато те го съдят. Постигайки тази свобода, тогава човекът осъзнава  какво би желал да прави.

Отговор на този въпрос дава магурският хороскоп. Това е хороскоп, който дава напътствия  и съвети. На пръв поглед прилича на класическите зодии, с които ние боравим – от Овен до Риби. Кирил Кирилов е измислил имена на отделните символи, които отговарят на отделен месец.

Много хора бъркат себе си с правилата и с нормите, които са възприели. Трябва да се абстрахираме от онова, което сме длъжни да правим и да си спомним какво точно бихме искали да правим. И тогава става ясно, че хороскопът много точно съответства на всичко.

Кирил Кирилов прави анализ на отделните знаци като ги тълкува обратно по часовниковата стрелка.

Началото на хороскопа започва от символа Зародиш (11.06. – 08.07.). Там се крие нещо, което тепърва предстои да се появи на белия свят. Хората изпитват желание нещо да правят, но понеже фигурата е плътен кръг, ние нямаме представа за техните намерения.

Дух със задача (09.07. – 05.08.) – това са дейни и енергични хора, които не понасят някой да им казва какво да правят. Дух със задача означава още, че предстои да се прероди.

Пеленаче (06.08. – 02.09.) – фигурата е обърната наляво. Това означава, че човекът е непреднамерен. Действа според естествения ход на нещата. Тези хора не използват хитри планове, за да си постигнат целите. Често пъти този символ присъства в сцени с родителите. Символът се среща в ситуации, при които възникват фирми, домове, стопанства, царства.

Естественият човек (03.09. – 30.09.) – хора, които са наясно със себе си. Те не попадат на местата, които не им съответстват. Имат крака и ходила – стремеж нещо да бъде доведено до завършен вид. Това са хора, които създават ред с техните действия.

В ръцете си Естественият човек носи дар. В различните сцени много хора са се опитвали да го опитомят. Но ако се поддаде, ще  загуби своя дар.

Имената и тълкуванията на останалите знаци ще научите от видеото долу.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.