Сватби в условията на COVID-19? У нас се оказа възможно

0
232

Въпреки извънредното положение заради COVID-19, няколко сватби се състояха. Но бяха спазени разпоредбите на Националния кризисен щаб

COVID-19 не изплаши българи, които бяха планирали отдавна своите сватби

Ритуалната зала е добре почистена и дезинфекцирана преди и след сватбения ритуал.

Гостите на разписването са сведени до минимум. Те стоят далеко едни от други. Това също е част от предписанията на кризисния щаб.

Тези сватби са били планирани доста по-рано. Затова се състояха в ритуалната зала на бул. „Витоша“ в столицата.

Пред репортер на БТВ младоженците казаха, че това е само граждански брак. Църковният ритуал и сватбеното тържество ще се състоят през лятото. Тогава времето ще бъде топло. А COVID-19 да се надяваме, че остане в историята.



Днес в много магазини клиентите бяха допускани по няколко души. За да не се получава струпване на много хора на едно място.

Правителството постоянно повтаря да не се извършва презапасяване с хранителни продукти. На склад има достатъчно много стоки. Производителите у нас разполагат със зеленчуци, които растат по оранжериите. Предприятията за другите основни храни също разполагат с много суровини. Производството няма да спре. Няма да има дефицит.

Лошото е, че в някои аптеки и дрогерии спирт, дезинфекциращ гел и маските вече са изчерпани. В същото време спекуланти продават същите продукти на десетократно завишени цени.

Прокуратурата и полицията правят проверки. Предстоят наказания на недобросъвестните спекуланти, които искат да печелят на гърба на общата криза с COVID-19 и човешко нещастие.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.