COVID-19 взе втора жертва у нас: Съболезнования на цялото семейство!

0
357

Първата жертва на COVID-19 беше жена на 66 години. Втората жертва е нейният съпруг на 74 години

Втората жертва на COVID-19 у нас е съпругът на първата жертва. Съболезнования на всички близки на починалите!

Двамата съпрузи бяха първите българи с коронавирус, настанени в болница.

И двамата имаха съпътстващи тежки заболявания. Белодробните инфекции са улеснили заразата от COVID-19 бързо да ги унищожи.

Двамата съпрузи са част от 28 роднини, които са жители на монтанското село Василовци. Те се събрали за общо тържество. Заразили се. Сред тях има и 3 деца. Те са носители на коронавирус, но нямат здравословни неразположения. Под карантина са по домовете си.

Всички други хора от роднинството също са носители и са под карантина.



Сутринта по БТВ вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че е имало водачи на тирове, които нарушили карантината. Вместо да стоят по домовете си през следващите 14 дни, те отишли на кръчма. По този начин застрашават живота и здравето на всички, с които контактуват.

Полицията ги арестува. Законът предвижда глоби при неспазване на карантината от 1000 до 10 000 лева ако не сме в условия на пандемия. Както и затвор до 3 години. Ако страната е в пандемия глобата става от 10 000 до 50 000, а затворът е до 10 години.

Преди малко по БТВ началникът на Националния кризисен щаб съобщи, че друг българин също избягал от карантината. Но след като чул по телевизията, че тираджиите са арестувани, доброволно се завърнал. По този повод ген. Мутафчийски призовава за високо обществено съзнание.

МС взе извънредно решение за всички транзитно преминаващи през страна тирове от Италия, Иран, Китай, Южна Корея и Испания. Още на границата ще бъдат поемани от полиция и транзитно ще бъдат ескортирани до следващата митница за напускане на страната.

За сега всеки българин трябва да спазва висока лична хигиена. Носете предпазни маски на устата и на носа. Използвайте мокри кърпички, гел или лавандулов спирт.

Мийте ръцете си със сапун. Сапунисвайте не само дланите. А също горната част на ръцете, кожата между пръстите и под ноктите. И се молете на Господ да не попадате сред заразени с коронавирус!

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.