Стойчо Керев разкрива непозната страна на пророчествата

0
2271

Журналистът и продуцент Стойчо Керев и неговият гост в „Новото познание“ преводачът Милко Стоименов ни запознават с пророчествата на Уилям Ган

Стойчо Керев

През 1927 г. излиза книгата на Уилям Ган „Тунел през въздуха“. Нейният автор предизвиква огромна сензация, затова е представен в „Новото познание„.

Уилям Ган е доста интересна личност. Роден е в семейството на фермери, които отглеждат памук. Семейството има 11 деца, а Уилям е най-голямото.

Учил само 3 години. Всеки ден изминавал 10 км до училище и още 10 км обратно до вкъщи. Защото в това градче се намирало най-близкото до фермата училище. Заради работата във фермата, не може да учи повече от 3 години.

Не след дълго напуска и фермата. Започва да продава вестници и да разнася храна във влаковете.



На възраст между 17 и 18 години Уилям Ган започва да се самообразова. Предлагат му работа в брокерска фирма. Докоснал се до света на финансите, той осъзнава, че грамотността му е прекалено малка. Затова отива в Ню Йорк. Месеци наред прекарал в градската библиотека.

После отива в Лондон. Там се запознава с лондонската борса и с котировките на цените от миналото. Става голям почитател на Бритиш мюзеум.

Връща се в Америка. И започва да работи върху прогнозиране на историческите събития. Теория на циклите.

В Библията има „Книга на Еклисиаста„. Там е казано: „Каквото е било, то ще бъде; Каквото се е случило, то ще се случи.“

Уилям Ган използва древна математика и древна гематрия – наука за предаване на числови значения на имена и думи (като Кабалла). Използва астрология. Но най-вече математиката, защото тя е единствената наука, на която се крепи Вселената.

Числата на Фибоначи. Тази зависимост може да бъде открита както в черупката на някое мекотело, така също и във Вселената.

Уилям Ган стигнал до извода, че животът протича през цикли. Най-малките цикли са от 12 години, а най-големите от 1000 години.

Използвайки 90-годишните цикли успява да прогнозира Голямата депресия.

В света на финансите и борсовата търговия някои от методите на Ган продължават да се използват и днес. Те са базирани на чистата математика.

Днес някои изследователи наричат откритията на Ган „свещена икономика“. Той се позовава на математиката, но също така на историята и астрологията.

Графиките в икономиката трябва да бъдат 3-измерни. Координатната система не може да отчете външните влияния на планетите, например. Когато търгувал на борсата с пшеница и памук, например, Ган проследявал кои планети в момента оказват влияние. Едва тогава предприемал действия.

Още интересни и непознати факти ще научите от видеото долу.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.