Христина Котларска разкрива тайните на информационното поле

0
715

Журналистът Христина Котларска и нейният гост в „Без формат“ представят непознатите аспекти на информационното поле

Христина Котларска и проф. Филипов говорят за информационното поле

Проф. Лъчезар Филипов обяснява, че ролята на съзнанието в материята възниква преди 100 години.

По това време започва да се създава квантовата механика.

Според квантова механика, когато наблюдаваме една елементарна частица, тя е частица. А когато не я наблюдаваме, тя представлява вълна, която се разпространява в пространството.

До появата на квантовата физика учените приемат, че материята е обективна и не зависи от съзнанието.



От друга страна науката казваше, че съзнанието е характерно само за човека и за разумните същества.

През последните години възниква една теория, наречена панпсихизъм. Според теорията всяка частица, без значение от нейния размер, притежава собствено съзнание.

Колкото повече частици съществуват в една система, толкова повече на брой съзнания са заедно. Така се формира колективното съзнание.

Информацията се съдържа в структурата. Щом няма структура, значи няма и информация. Например, плазмата няма структура. Тя е хаотична. Следователно в нея няма информация.

През септември 2019 г. проф. Филипов бил на световна конференция в Сан Марино. Там се запознал с 82-годишния френския астрофизик Жан-Пиер Пети. Двамата дискутирали дълго време. Жан-Пиер Пети казал, че при физиката се извършва моделиране на средата. Но в природата съществува и втора част на физиката. И тя е свързана точно с информационното поле.

Според френския астрофизик светът се състои от 2 плоскости. Едната е т.нар. материален свят, представен чрез физиката. А втората плоскост е метафизична. Т.е. всяко тяло в материалния свят има изображение в нематериалния свят.

На база на тези научни разсъждения се появяват нови. Човек е съставен от материално тяло и от нематериална метафизична субстанция. След края на физическото тяло какво става с тази нематериална субстанция? И вторият въпрос е дали тази субстанция може да се върне обратно в материалния свят, за да създава материална субстанция?

Според френския астрофизик е възможно да се извърши прераждане.

Когато науката съвсем точно обясни как може да се контактува с метафизичните остатъци от хора живели по-рано, ще стане ясно какво са правели големите феномени. Като Ванга, Слава Севрюкова и други.

С информационното поле се свързва и кохерентното взаимодействие. Един показателен пример за кохерентно взаимодействие е чувствителността на близнаците един към друг. Например те живеят разделени на далечни дестинации. Ако единият се разболее, другият веднага усеща, че нещо лошо се случва. Такива са взаимоотношенията между майката и детето.

Но ако попитате учените как точно това се случва, те ще ви кажат, че не е на база електромагнитни вълни.

Още повече, че тази информация се разпространява моментално.

Други непознати, интересни и полезни факти ще научите от видеото долу. От въпросите на Христина Коларска и от отговорите на проф. Филипов.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.