Днес COVID-19 отне живота на 3 българи: Съболезнования на всички техни близки!

0
827

Тримата българи са били настанени в болници. С тях загиналите от COVID-19 у нас станаха 17 души

Днес COVID-19 взе 3 жертви. Съболезнования на всички близки на починалите!

Жертвите са 1 жена и 2 мъже.

Жената е на 48 години. Тя е била настанена в “Пирогов”. Пациентката страдала от декомпенсиран диабет (кетоацидоза). Заради положителната проба с коронавирус постъпила за лечение в болницата.

Единият от мъжете е на 54 години. Бил настанен за лечение в “Света Анна” съобщиха от БТВ.

Той имал съпътстващи заболявания – хипертония (високо кръвно) и диабет.Вторият мъж е на 86 години. Той също починал в “Света Анна”, писа Дарик.

И този пациент страдал от съпътстващи заболявания – сърдечно-съдови и белодробна недостатъчност.

Както ген. Мутафчийски коментира, възрастните хора са уязвими. Защото съпътстващите им заболявания и приема на медикаменти за тях изтощават имунната система.

През изминалите дни у нас имаше излекувани пациенти. Но те са млади хора и имат силна имунна система. А коронавирусът атакува белите дробове. Когато белите дробове станат уязвими, започва да се натоварва сърцето, коментират водещи кардиолози.

Единият от излекувалите се българи е ски учител, който беше в Банско. Той лежа в болницата. Даде два последователни отрицателни теста и в момента е в болничен в домашни условия за долекуване.

Точно за здравето на възрастните хора Националният оперативен щаб определи сутрин от 08:30 до 10:30 часа да ходите на пазар. Без значение дали ще пазарувате от аптеката, от хранителния магазин или от кооперативния пазар.

През това време младите хора не пазаруват, за да няма струпване на много хора от различни възрасти заедно.

Изплащането на пенсиите започва от 7 април. Ще продължи до 23 април 2020 г.

Пенсионерите над 68-годишна възраст могат да получават своята пенсия в дома си. Но предварително трябва да сте подали искане за това.

За всички останали пенсиите ще бъдат изплащани в пощенските клонове. По графика, който е действал до сега. Изискването е да носите маски и ръкавици. И пред гишетата да има само по 1 човек.

Заедно с пенсиите, уязвимите пенсионери ще получат и по 40 лева за Великден.

За момента за всички граждани остават определените вече предохранителни мерки.

Мийте редовно ръцете си със сапун. Използвайте мокри кърпички и гелове за дезинфекция.

Влизането на обществени места за пазаруване или за плащане на сметки става с изчакване. На опашките се спазва дистанция от 1,5 до 2 метра.

Носенето на предпазни маски все още е препоръчително. Но на много места за работещите в магазини, аптеки и в административните служби е задължително.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.