Как се намериха тестове за всички депутати, но не и за лекарите от Спешна помощ? (ВИДЕО)

0
249

Миролюба Бенатова отново изригна в социалната мрежа. Разследващата журналистка не спира с неудобните въпроси, които явно притесняват властимащите!

„Гледах снощи всички новини, за да видя отразен въпроса на журналиста от телевизия 7/8. Журналистът пита това, което и аз питах от стената си преди няколко дни – как се намериха тестове за всички депутати, но не и за лекарите от Спешната помощ, които са на първа линия. Допълва и поне двата теста, през които е минал премиерът.

Миролюба Бенатова
Разследващата журналистка Миролюба Бенатова с нови неудобни въпроси

Отговорът, минава през скандал. Останалите журналисти започват брожения, че и те искали да питат. Някой от МС пробва да изключи микрофона на този репортер. Борисов иска да отговори и го прави подробно. Казва, че взема по-отговорни решения, дори от лекарите на първа линия и освен това дарява много от заплатата си и не би трябвало да ни се е досвидяло за два теста. Можете да го чуете на 14:33 (на четитринайста минути и половина започва този сюжет). В нито една новинарска емисия не се чу този отговор.

В една от телевизиите ситуацията беше отразена с преразказ: „премиерът бе питан за тестовете, но не се ядоса на въпроса, а на своя служителка.“Последва цитат, в който Борисов защитава свободата на словото, а „не като Радев“. Отговорът на въпроса защо за депутатите има тестове, а за хората на първа линия – не, не беше пуснат.

Борисов е такъв, какъвто е. Няма да го коментирам. Но отговори на въпроса, както намери за добре. Работата на репортерите е да го отразят. Не да го преразказват с елементи на защита, която той дори не е поискал.
Пиша го днес, защото отразяването в централните новини създава картината, която гледат всички. И тази картина става все по-изкривена. Сега преките излъчвания на брифингите дават много ясно да се разбере кои са избраните акценти и кои са спестените.“



Източник: Фейсбук

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.