Христо Буковски и Христина Котларска за тайните на богомилите

0
374

Писателят Христо Буковски гостува в предаването „Без формат“ на ТВ Хасково. С водещата  Христина Котларска говорят за тайните на богомилите

Христо Буковски и Христина Котларска

Христо Буковски е един от изявените изследователи и познавачи на богомилите.

Посветените сред богомилите били онези от тях, които успявали да натрупат голям опит и богати знания.

Стремежът на богомилите били да станат съвършени. Но съвършен не можел да стане всеки. Съвършеният е онзи, който е свързан с цялата Вселена. Такъв човек не живее само на Земята в определен момент. Той има своето място във Всемира.

Посветените сред богомилите умеели да контактуват със същества от невидимия свят.



Съвършените богомили използвали поредица от практики. Такъв човек трябва да съхрани душата си чиста от негативни емоции като омраза, злоба, завист. Емоции, които не биха позволили на душата му да се извисява до небесните вселения.

Такъв човек се чувства като брат на Христос.

В „Диалозите“ на Платон е записано, че съществува техника за възстановяване и лекуване чрез слово. Точното слово е изключително силно. То създава онази енергетика, която възвръща изгубеното здраве.

Всяка болест трябва първо да бъде лекувана през душата. След това и самото тяло ще се излекува.

И това съвсем не е случайно. Словото е мистичният образ на Иисус Христос. Не случайно в Библията е наричан „София – Премъдрост Божия„.

На него е посветен празник, който почитаме винаги в понеделник след Томина неделя. Датите на тези празници зависят от Възкресение Христово – Великден.

Всеки богомил (момче или момиче) започвал процеса на просветление в младежките години. Първото нещо, което те трябвало да научат е как да оцелеят в този земен свят.

През 2013 г. на българския пазар излиза нова книга на Христо Буковски. Тя е със заглавие „Опасният архив на богомилите/Светилища, тайнства и вяра“.

В нея е описал подробно тези ритуали за които Христо Буковски спомена по-горе.

През 2017 г. излиза друга негова книга. Тя се нарича „Отключените пътища на богомилите“.

В нея също ще намерите важна информация за живота и духовната същност на богомилите.

Но не пропускайте и видеото долу. Христина Котларска задава интересни въпроси, с които провокира Христо Буковски да представи интересни и непознати факти за богомилите.

 

рм

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.