Световна сензация: Уникална нова находка от Древен Египет се появи преди броени дни (+видео)

0
361

Археолозите се натъкнаха на уникална нова находка от Древен Египет. Цивилизацията на фараоните продължава да радва целия свят

сензационна находка от Древен Египет – 20 непокътнати саркофага и други вещи откриха археолозите преди няколко дни

Археолози египтолози от цял свят продължават да търсят мумията на Нефертити.

В търсене на следи от най-красивата жена на Древен Египет, учените попаднали на нова богата уникална находка.

От недрата на Земята близо до Луксор те извадили 20 саркофага. Всеки саркофаг е богато изрисуван. В тях почиват мумиите на важни или знатни  за онова време хора.

Прекрасната новина е, че тези саркофази не са били отваряни до сега. Иманярите не са имали възможност да се доберат до тази нова находка.



Освен саркофазите, археолозите открили различни по големина глинени съдове и делви. Различни дребни предмети за декорация.

Министърът на антиките на Египет каза пред пресата, че това е най-богатата находка за последните години.

Археолозите продължават да търсят останки от славното минало на фараоните. Те се надяват да открият ново съкровище, което да съперничи на богатствата на Тутанкамон.

Дали има такова някъде скътано в Земята, никой не знае.

Но е възможно погребението на красавицата Нефертити също да е било много богато. Тя е мащеха на Тутанкамон, след като става съпруга на неговия баща Ехнатон. И в същото време става негова тъща. Понеже Тутанкамон се жени за една от 6-те дъщери на неговия баща и на Нефертити. Т.е. Анфесенамон е полусестра на цар Тут.

И при положение, че той бидейки фараон на такава крехка възраст (починал на 18 години) е погребан с несметни богатства, логично е неговата тъща царица Нефертити да е получила дори още по-големи почести и богатства за задгробния й живот.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.