Топ климатологът Георги Рачев с лоши новини за времето

0
288

Той е категоричен, че все още е студено за море

Топ климатологът Георги Рачев съобщи лоши новини за времето.

Той прогнозира, че до 23-24 юни силните валежи ще започнат да спират. Оставащите дни до края на юни ще ни радват с хубаво време. Георги Рачев обаче побърза да уточни, че прогнозата му ще се сбъдни само, ако нещата не претърпят рязка промяна.

Георги Рачев
Той е категоричен, че все още е студено за море

„Времето е динамично и шарено със слънце и дъжд“. Това заяви в ефира на Нова тв климатологът.
Прогнозата му сочи, че до 25 юни ни очаква динамично време. Разбира се няма да липсват дъждове и гръмотевични бури.

През днешния ден облачността е по-често купесто-дъждовна. Това означава, че на места ще паднат краткотрайни валежи, които в отделни райони ще бъдат придружени от гръмотевици. Това сочи и прогнозата на НИМХ към БАН.



Дневните температури ще се задържат по-ниски – между 21 и 26 градуса, за района на София около 20 градуса, по Черноморието 25-26 градуса, в Северна България 22-25 градуса.

Утре се очаква слабо повишение на температурите. Те ще бъдат между 25 и 29 градуса, за София около 25 градуса. Тук трябва да направим уточнението, че отново се очакват превалявания в следобедните часове. Дъжд ще падне предимно в централните и източни райони на страната.

„Ние сме си в лятото, само че юни е такъв месец. Сега е времето да вали и тук-таме да има порои. Това го виждаме почти всяка година. Мога съвсем отговорно да кажа, че по отношение на градушките сме 4 пъти по-назад от миналата година”, категоричен бе Георги Рачев. Той посочи, че най-много дъждове и градушки у нас падат през май и юни. Причината за това е климатът в страната. Според него дори „изоставаме” с валежите.

Той посочи, че засега е студено за море.
„Морската вода ще се затопли. По-скоро западната половина на България ще е засегната от дъждове. Край морето ще е топло”, успокои той.
Професорът разясни, че е много трудно да се прогнозира кога и къде точно ще паднат градушки. В много случаи се случва те да ударят само в една част на някое населено място, пише blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.