Внимание! Тези фактори увеличават риска да се заразите с COVID-19

0
340

Нужно е да проявите повече разум

Стана ясно кои са факторите, които увеличават значително риска да попаднете под ударите на COVID-19.

Известният руски лекар и телевизионен водещ д-р Александър Мясников разкри тези фактори. Той посочи изненадваща причина за заразяване с COVID-19, която в никакъв случай не може да бъде забелязана с просто око.

COVID-19
Нужно е да проявите повече разум

Експертът твърди, че рискът от коронавирусна инфекция може да се увеличи неколкократно в резултат на преживян стрес.
„Стресът изразходва хормоните ви … и нямате достатъчно сили да поддържате имунитета“, коментира той.

Медикът подчерта, че тези, които се страхуват да не се разболеят от COVID-19, са изложени на още по-голям риск от заразяване. Той даде като пример експеримент, проведен с плъхове, пише zdrave.to.



Междувременно европейски лекари и молекулярни биолози проведоха мащабен генетичен анализ сред почти 2 000 носители на коронавируса. Те откриха мутация, която прави хората с една кръвна група много по-уязвими от SARS-CoV-2 в сравнение с останалите.

Става въпрос за хората с кръвна група А, съобщават световните агенции. Резултатите от проучването са публикувани в електронната библиотека bioRxiv. „Наши колеги вече откриха доказателства за това, че кръвната група влияе върху вероятността от заразяване с вируса. Опитите ни потвърждават това и сочат, че първата кръвна група намалява опасността от зараза с новия коронавирус, а втората я увеличава. Това вероятно произтича от факта, че свързаните с нея мутации повишават кръвосъсирването“, пишат авторите на изследването, пише blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.