Не дръжте тези неща в портмонето, ако не искате да изложите на риск себе си и близките си

0
467

Не пренебрегвайте тези съвети

 

портмоне
Не пренебрегвайте тези съвети

Оказва се, че ако не искате да изложите на риск не само себе си, а и близките си, не бива да държите някои неща в портмонето.

Обикновено в портмонето се държат какви ли не неща, освен парите – като се започне от семейни снимки, дебитни и кредитни карти, карти за отстъпка в търговската мрежа и какво ли още не.

А замисляли ли сте се колко много лични данни съдържат всички тези документи? Дамската чанта и в частност портмонето ви, са това, което привлича като с магнит вниманието на джебчиите. Именно поради тази причина е препоръчително да не държите в портмонето или дамската чанта гореизброените неща.

Ето кои са предметите, които нямат място в портмонето или дамската ви чанта:



ПИН за банкова карта
При все, че този съвет е повече от очевиден, много хора го игнорират по някаква причина. Тази информация, трябва да се съхранява само в главата ви или на сигурно място, но не и в портфейла.

Можете да си създадете сериозни проблеми, ако пренебрегнете тези съвети

Пароли
Представете си, ако държите важни пароли, какво ще се случи, ако портмонето или чантата ви попадне в ръцете на джебчиите. Те ще имат достъп до профилите ви в социалните мрежи, електронната ви поща и какво ли още не. Най-малко биха могли да помолят приятелите ви за пари от ваше име. Със сигурност не бихте искали да си причините това.

Банкови карти
Ако въпреки предупреждението държите банковите си карти в портфейла, то ако той бъде откраднат, ще е нужно да ги блокирате, както и да бъдат преиздадени. Това ще отнеме време, а и ще създаде неудобства.

Подаръчен ваучер
Не носете постоянно подаръчните ваучери в портфейла си с идеята, че все някога ще минете покрай този магазин. Сами се досещате, че ако портмонето ви бъде откраднато или го изгубите, губите и всички тези ваучери.

Повече пари в брой
Не е нужно да държите в портфейла си голямо количество пари при положение, че почти навсякъде бихте могли да се разплатите с банковата си карта.
По-добре не дръжте много пари в портфейла си в случай, че го изгубите или ви бъде откраднат. Нали знаете, че всичко се случва?

Касови бележки
Те са абсолютно ненужни и не само пълнят портфейла ви, а и оказват пагубно влияние върху здравословното ви състояние. Имайте предвид, че в мастилото за отпечатване се съдържа опасното вещество бисфенол-А. То не само засяга репродуктивната функция, а и може да причини рак, диабет и сърдечносъдови проблеми, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.