Ето как да се справите със замърсяванията по меката мебел

0
300

Тези лесни методи действат безотказно

Няма никакво съмнение, че замърсяванията по меката мебел, са едно от най-големите предизвикателства, пред които е изправена всяка домакиня.

меката мебел
Тези лесни методи действат безотказно

Освен това меката мебел е любимото място за отдих на всеки след дългия и изтощителен работен ден. Имайки предвид, че именно меката мебел е едно от най-използваните места в дома ни, тя се замърсява твърде бързо.

Освен това в нередки случаи се случва да я залеем с кафе, вино, или пък някаква храна. Тези случки са доста неприятни, а и създават нова работа на домакините.
В следващите редове ще ви разкрием как можете да изчистите всевъзможните замърсявания по меката мебел, без да се налага да използвате химикали.

Сода бикарбонат
Навлажнете леко замърсената повърхност и я посипете със сода бикарбонат. По този начин ще успеете да се преборите с неприятните миризми и петна по меката мебел. Оставете содата да подейства за около половин час, след което леко я отстранете с влажна гъба. Накрая използвайте чиста кърпа, благодарение на която ще се избавите от остатъците от содата.



Бял оцет (дестилиран)
Направете смес от 200 мл. вода и 1 с.л. бял оцет. Към сместа добавете по 1 ч.л. сода бикарбонат и течен сапун. Получената смес прехвърлете в спрей бутилка. С нея напръскайте замърсената повърхност на меката мебел. След това използвайте мека гъба или четка, с която да изтъркате замърсяванията. Ще останете приятно изненадани колко лесно ще излязат всички замърсявания с този разтвор. За броени минути ще сте се справили дори и със старите петна и замърсявания.

Търкайте, докато петното не излезе изцяло, но го правете внимателно, за да не нараните или захабите тъканта. В случай, че сте избрали да използвате гъба, то в никакъв случай не търкайте с твърдата й страна. Накрая отново използвайте чистата кърпа, с която да отстраните остатъците от замърсяванията и препарата.

Съветът на специалистите е, преди да прибегнете към почистването на големи площи, първо да пробвате продуктите на някоя от незабележимите части на меката мебел. Само по този начин можете да сте сигурни, че тъканта няма да реагира на содата бикарбонат или оцета. Не рискувайте да почиствате големи повърхности, преди да направите този експеримент, за да не съжалявате след това.

Ако след около час видите, че всичко е наред върху обработения участък, то тогава можете да продължите почистването и на по-широки участъци, без каквито и да било притеснения. Имайте предвид, че ако пренебрегнете този съвет, може да съжалявате горчиво, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.