Ето за какво още можете да използвате водката, освен за пиене

0
458

Тези няколко трика ще улеснят многократно живота ви

Вероятно нямате представа за колко много неща можете да използвате добре познатата и любима на някои водка.

водка
Тези няколко трика ще улеснят многократно живота ви

Дори и да сте от хората, които не толерират употребата на алкохол, няма да сгрешите, ако винаги имате в резерва една бутилка водка. И тук далеч не става дума да заредите шише водка, за да разполагате с какво да почерпите гостите си, а за широкоспектърната й употреба. Разбира се не е нужно да купувате скъпа маркова водка, дори и най-обикновената ще ви свърши отлична работа.

Ето за колко много неща можете да използвате водката:

Аромат на цигари
Неприятният аромат на цигари може да бъде елиминиран за раз време. Ако искате да обезмирисите задимените автомобилни седалки или пък меката мебел у дома, съществува много лесен начин за целта. В подходящ съд смесете водка и вода в съотношение 1:1. След това прехвърлете в бутилка с пулверизатор и напръскайте седалките или меката мебел.



Освен, че ще ви избави от неприятната миризма, тази смес може да ви помогне да се справите дори със старите петна. Вероятно ще се изненадате колко бързо може да се пребори водката с тях, особено като си спомните колко усилия сте положили преди това, а така и не сте получили желания резултат.
С тази смес можете да почистите бързо и лесно дори и мебелите, без да се притеснявате от миризмата й. Тя ще изчезне много бързо.

Прозорци
Миенето на прозорци е едно от най-досадните задължения на всяка домакиня. Е, това ще остане в историята и миенето им ще се превърне в детска игра с трика, който ще ви разкрием. Разредете водката със същото количество вода. Напръскайте стъклото или огледалото и забършете със суха кърпа. Ще блеснат като нови още на мига.

Мухъл
Всеки, на когото се е налагало някога да се бори с мухъла в дома си е наясно колко трудна и неравна е тази битка. Знаете ли обаче колко лесно можете да почистите мухъла, настанил се удобно по ръбовете между плочките? Достатъчно е да напръскате с вода фугите на плочките и да я оставите да подейства за 10-15 минути. След това забършете с гъба и фугите ще блеснат като нови.

Блясък
Водката ще придаде невероятен блясък на керамиката, порцелана, стъклото и металните части в дома ви. Ако забършете всичко в банята с водка, ще блесне като ново. Не пропускайте мивката, плочките и дори смесителя или душа, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.