С тази смес любимият ви килим ще блесне като след професионално пране

0
703

Продуктите за нея могат да бъдат намерени в кухненския шкаф

 

килимът
Продуктите за нея могат да бъдат намерени в кухненския шкаф

Намираме се на прага на лятото – време за море, почивка, но и за основно почистване на дома, неизменна част от което е и прането на килим/и.

Какъвто и да е интериорът на дома ви, то любимият килим присъства неизменно. Именно той е този, който като че ли придава допълнителен уют.
Вероятно повечето от вас са заложили на килим с гъста текстура, в който да потъва кракът ви, щом стъпите върху него.

Със сигурност почистването на такъв килим не е никак лесно, но пък за сметка на това удобството и уютът, са безценни.
В следващите редове обаче ще ви разкрием една смес, с която почистването на този килим ще се превърне в детска игра. Вече няма да се налага да давате луди пари за професионално почистване.

Сместа, която ще ви предложим, е съставена от изцяло натурални продукти. Те могат да се намерят в кухненския шкаф на всяка домакиня. В случай, че някой от тях е привършил, бързо можете да си го набавите от магазина.



Трябва само да смесите няколко основни продукта, след това да напръскате килима и да си изпиете кафето. Последното е, за да дадете на сместа около половин час време за действие.
След като го обработите по този начин, можете да сте абсолютно сигурни, че ще блести от чистота поне през следващия един месец.

Ще останете очаровани от резултата

Дори ще ви разкрием не само един, а три изпитани метода за почистване на килим. Няма да е пресилено, ако кажем, че всички те действат безотказно. Бихте могли да опитате всички или да изберете онзи от тях, който ви допада най-много, съобразно цвета, замърсяването и разбира се – очаквания резултат.

Оцет
Разтворете 20 мл. оцет в 1 литър вода. Потопете чист парцал в този разтвор и забършете килима с него. След това го оставете да подейства 20-30 минути. Накрая забършете килима с чист и сух парцал и минете с прахосмукачка. Колкото и да не ви се вярва, ще блесне като нов.

Сода бикарбонат и сол
Първо пуснете прахосмукачката. След това поръсете замърсената повърхност със смес от равни количества сода бикарбонат и сол. Изчакайте 20-30 минути и отново пуснете прахосмукачката. Този метод действа безотказно при наличието на малки мазни петна. Освен това не само е изключително ефективен, а е и безопасен.

Чай
Дори и килимът ви да е тъмен, той също се нуждае от почистване. Содата и оцетът обаче не са добър избор в случая и затова на помощ идва чаят. Сварете чай и начупете билките. След това разстелете влажните листа върху килима и ги оставете да действат за около 20-30 минути. Отстранете ги и изчакайте килима да изсъхне напълно. Накрая пуснете прахосмукачка, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.