Поръсете килима си със сол и ще останете очаровани от резултата

0
345

Ще се изненадате за колко неща можете да я използвате

Убедени сме, че дори и през ум не ви е минавало колко бърдо и лесно бихте могли да изчистите килима.

килима
Ще се изненадате за колко неща можете да я използвате

За целта ви е нужна само сол, която може да бъде открита във всяко едно домакинство. В следващите редове ще ви запознаем с няколко полезни приложения на солта, които ще са ви от огромна полза.

Знаете, че сол се добавя в почти всяко ястие. Опитните готвачи твърдят, че именно тя е подправката, която засилва вкуса и аромата на ястието. Знаете ли обаче за колко много неща можете да използвате добре познатата сол? Тя ще облекчи значително домакинската ви работа.

Ето за какво още можете да използвате солта:



Ако поръсите сол върху килима и я оставите за една нощ на сутринта ще останете очаровани от резултата. Истината е, че цветовете му ще станат много по-наситени, а килимът направо ще грейне като нов. След като вече е стоял поръсен със сол цяла нощ, трябва просто да я изсмучете с прахосмукачката на сутринта и да забършете с влажен парцал.

Ако искате да наточите бързо и лесно ножовете си, е нужно просто да ги потопите в разтвор от сол и вода. Нека останат в този разтвор за няколко часа. Ще се изненадате приятно от крайния резултат.

Ако измиете цветните вещи с топла солна вода, можете да сте сигурни, че ще ги предпазите от избеляване.

След като изперете дантелените пердета ги потопете за няколко часа в солена вода и едва след това ги проснете да съхнат. По този начин ще им придадете фин блясък.

Вероятно всяка домакиня е срещала трудност с почистването на замърсяванията по маншетите. А знаете ли колко лесно бихте могли да се справите с тях? Достатъчно е само да ги изтъркате с чиста гъба, която сте натопили предварително в разтвор от 3 с.л. амоняк и ½ ч.л. сол.

В случай, че миризмата на влага е превзела банята ви, то на помощ отново идва добре познатата сол. Достатъчно е да поръсите известно количество сол в отворен съд и да го поставите на пода в банята. След няколко часа от неприятната миризма няма да има и помен.

Ако сте нарязали повече лук, отколкото ви е необходимо и искате да го съхраните, това не е никак трудна задача. Просто го поставете в подходящ съд и го поръсете със сол. Така ще можете да го използвате след няколко дни, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.