Невероятните лечебни свойства на морската сол

0
846

Тя е истинско съкровище

Морската сол притежава невероятни лечебни свойства и е изключително полезна за здравето.

Колкото и невероятно да ви звучи, съставът на морската сол е много близък до този на кръвната плазма. Съдържа множество минерали и микроелементи, които са ценни за човешкия организъм.

морската сол
Тя е истинско съкровище

Тя не само пречиства клетките, а и е отговорна за тяхното снабдяване с необходимите хранителни вещества. Морската сол помага на кръвта да се съсирва, подобрява предаването на нервните импулси, регулира хормоналния обмен и успокоява нервната система.

Неслучайно французи, холандци, шведи и други, използват морска сол. За съжаление единственото нещо, за което българите използваме морската сол, е налагането на кисело зеле или пък сланина.
Истината е, че технологията, по която се приготвя морската сол гарантира запазването на полезните вещества в нея.



Тя се използва за лечението на редица здравословни проблеми като например хремата. Колкото и невероятно да ви звучи, морската сол наистина може да ви избави от хремата без никакъв проблем.

Ако страдате от хрема или пък който и да е от видовете синузит, дращене, сухота в носа или носоглътката, трябва просто да правите промивки с този продукт. Нужна ви е само една чаена лъжица морска сол, разтворена в чаша с вода.
Най-добре е да направите процедурата, когато и двата синуса са свободни.

Най-удобно ще ви е да напълните спринцовка с разтвора и да запушите единия синус, а в другия да вкарате от течността. През това време главата ви трябва да е леко наклонена. Ако изпълните процедурата както трябва, то водата ще попадне в носоглътката и ще изтече през другата ноздра. Точно това е и целта.

Тя може да ви избави успешно от настинки и болки в гърлото. При болки в гърлото, възпаление или затруднено преглъщане, трябва да направите гаргара с разтвор от вода и морска сол. Нужни са ви две чаши топла преварена вода и 2 чаени лъжички морска сол. Отпивайте големи глътки от сместа, правете гаргара, след което изплюйте разтвора.

Както вече споменахме морската сол отпуска идеално мускулите и има успокоително действие върху нервната система. За да се отпуснете след тежък и напрегнат работен ден, е необходимо да изсипете ½ кг. морска сол във вана с топла вода. Излегнете се приятно и останете 15-20 минути във ваната.

За да засилите ефекта й, можете да добавите няколко капки етерично масло от лавандула, жасмин, лайка или маточина.
По време на тази процедура минералите проникват директно в кожата и възстановяват водното, белтъчното, витаминното и минералното равновесие на организма, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.