Д-р Пелов изяснява причините за появата на диабет и начините за предпазване от него

0
469

Холистичният специалист д-р Огнян Пелов пред камерата на ТВ Хасково заедно с водещата Пламена Пилитова разговорят за болестта диабет

Д-р Пелов говори за диабета пред камерата на ТВ Хасково

Съществуват 2 вида диабет – Тип 1 и Тип 2.

Тип 1 е инсулинозависим. Той се развива още в детска и в юношеска възраст.

Следствие на автоимунно заболяване клетките в панкреаса, които отделят инсулин се увреждат. Те повече не могат да изпълняват своите функции и се налага допълнителен прием на инсулин.

Децата с наднормено тегло, включително и затлъстелите развиват диабет, но също така и аутизъм. Момчетата са по-предразположени към аутизъм от момичетата, казва холистичният специалист д-р Пелов.



От ранна възраст децата започват се хранят с нездравословни храни и в същото време нямат желание да се движат. В миналото децата са прекарвали своето свободно време в различни игри. Докато сега седят пред лаптопа или таблета.

В миналото киселото мляко е можело да се вкисне, защото било истинско. Сега се използват изкуствени консерванти и подсладители, които са изключително опасни за здравето.

С напредване на възрастта се разбива диабет Тип 2.

Високите нива на кръвна захар увреждат бъбреците, мозъка, големите кръвоносни съдове.

Усложненията са много сериозни. Бъбречна недостатъчност, загуба на зрение, ампутация на крайници.

От видеото долу ще научите още изключително важни и полезни факти за диабета. За неговото лечение и съвети как да се предпазите от него.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.