9-годишна изумява световната медицина с невиждан феномен

0
360

9-годишното американско момиченце Габи Уилямс вече години наред изумява световната медицина с необичайното си състояние

Тя тежи едва 5 кг, а лицето и тялото ѝ по чудо остават недокоснати от времето, заради което мнозина правят паралел с филма „Странният случай с Бенджамин Бътън“, в който главният герой отново изумява конвенционалната медицина, раждайки се грохнал старец и умирайки като невръстно бебе.

медицина
9-годишното американско момиченце Габи Уилямс вече години наред изумява световната медицина с изключително необичайното си състояние – тялото ѝ по мистериозен начин не остарява

Необичайното в случая с Габи е, че процесите на развитие, протичащи в нейния организъм, са забавени около пет пъти в сравнение с наблюдаваните при здрав човек – факт, който изумява световната медицина и някои от най-големите научни капацитети в света, и е причина състоянието ѝ все още да няма официално име.

Когато се ражда, става ясно, че Габи е напълно няма, има аномалия на главния мозък, зрителният ѝ нерв е увреден, има два порока на сърцето, цепнато небце и аномалия на гълтателния рефлекс, заради което се храни чрез тръбичка в носа. Изследванията обаче показват, че в нейната ДНК няма каквито и да било отклонения, което още повече озадачава съвременната медицина, опитваща се да разреши необичайната загадка.



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.