Разкриваме ви тайната на най-вкусната и най-бърза шкембе чорба

0
697

Тази шкембе чорба е едновременно скоростна и уникално вкусна

шкембе чорба
Страхотна става тази шкембе чорба

Предлагаме ви рецептата за най-вкусната, но и най-бързата за правене шкембе чорба. Уникално чудо, което ще ви отърве от досадния махмурлук, но и просто ще ви достави огромна наслада при консумация. Доволни ще останете.

Трябват ни един пакет замразено полусварено шкембе, 125 грама масло, 700 грама прясно мляко, чесън, оцет, лют и едросмлян червен пипер, люти чушки, черен пипер, сол на вкус.

Първо си оставяме замразеното шкембе да се размрази, а после го слагаме в една тенджера под налягане и го варим за около 30-ина минутки.

Вари се на тих огън, половин час след като кипне.



После го оставяме да се охлади, отваряме си внимателно тенджерата и го изваждаме от нея. Нарязваме си шкембето на малки парченца.

В една друга голяма тенджера си загряваме масълцето и в него леко запържваме червения пипер като не спираме да го бъркаме, за да не загаря.

Малко след това, пак с непрекъснато бъркане, добавяме прясното мляко и част от бульона на шкембето.

Изчакваме да кипнат и слагаме към тях нарязаното на ситно шкембе. Подправяме си с черен пипер и сол на вкус. Оставяме така да се вари за около десетина минути на тих огън на котлона.

Тази бърза, лесна и уникално вкусна шкембе чорба се поднася на трапезата в добре познатия ни вариант.

С чесънче, оцет и сушена люта чушка, както я обичаме и сме свикнали да я консумираме от години. Сигурни сме, че много ще ви хареса.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.