Министър Ананиев връща стриктните противоепидемични мерки за COVID-19

0
203

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде нова Заповед № РД-01-393/09.07.2020 г. Заповедта влиза в сила от 00:00 часа на 10 юли

Министър Ананиев издаде нова заповед, която влиза в сила в 00:00 часа на 10 юли

Поради завишения брой заразени с коронавирус у нас през последните дни, министърът връща някои от  стриктните противоепидемични мерки.

С новата Заповед се забраняват  посещенията в заведения на закрито.

Това са дискотеки, барове, пиано барове, всички нощни клубове.

На открито в заведенията е позволено капацитетът да бъде запълнен само до 50%.



Забранява събиране на хора на спортни мероприятия включително и на футболни мачове. Самите мачове ще се играят. Феновете могат да ги гледат по телевизията.

Това важи за всички останали видове спорт. Не се допуска присъствие на публика нито по време на самите тренировки, но по време на състезанията.

Лични и семейни тържества като сватби, кръщенета, балове, други юбилеи могат да се провеждат като броят на гостите не може да надхвърля 30 човека.

Това важи както за тържества на открито, така и на закрито.

Спазването на тези разпоредби както и на предишните за задължително носене на предпазни маски в закрити обществени помещения, в градския транспорт и в такситата подлежи на засилен контрол.

Срокът за носене на предпазни маски е удължен до 31 юли 2020 г.

В помощ на инспекторите от РЗИ се отзовават всички служители от други дирекции и инспекции, коментира доц. Кунчев, докато гостува при Цветанка Ризова.

Заради завишения брой на заразени с коронавирус, България попада в списъка за карантина в редица европейски страни.

Карантината все още е 14 дни. Както за заразените с коронавирус, така също за лицата, които са имали служебни или приятелски контакти с тях и техните близки.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.