КАТ стартира нова масирана акция на територията на цялата страна

0
208

По време на извънреден брифинг беше обявена тази новина. Инспектор Николай Крушарски от СДВР каза, че акцията е национална

КАТ започва проверки за алкохол и дрога в цялата страна

Служителите на КАТ ще проверяват за алкохол и дрога.

Проверявани ще бъдат водачите на превозни средства, които се движат по автомагистралите, по първокласните и по второкласните пътища.

Така че, бъдете винаги нащрек и изрядни. Не си заслужава да сядате зад волана след употреба на алкохол или още по-зле на дрога. Защото пътните полицаи ще ви хванат и ще ви лепнат глоби. А може да отнемат и вашата  книжка.

На проверка подлежат и водачите на ТИР-ове. Проверяващи патрули ще обикалят по морските курорти.Не е тайна, че през лятото много водачи се изкушават да седнат зад волана след употреба на алкохол. Без значение дали са били на дискотека, на друг купон или на гости.

Курортистите също отпускат нормите, защото се отдават на емоциите на ваканцията.

Инспектор Николай Крушарски от СДВР коментира размера на глобите.

Санкцията при установено наличие на алкохол в кръвта – глобата започва от 500 до 1000 лева.

В зависимост от концентрацията на алкохола, освен финансовата санкция, водачът ще бъде лишен от неговата шофьорска книжка от 6 месеца до 12 месеца.

Ако в кръвта бъде установено наркотично вещество, автоматично се образува досъдебно производство.

Наблюдаващ прокурор внася делото в съда. Съдията определя вида и размера на наказанията.

Употребата на алкохол и особено много на дрога оказват изключително негативно влияние върху концентрацията и правоспособността на водачите.

Те стават опасни за себе си, за хората, които возят и за останалите хора – пешеходци и пътуващи с превозни средства.

Затова не е случайна новата национална акция на КАТ.

И не забравяйте още нещо. Ако сте неизправни по отношение на вашите автомобили. Нямата винетка, нямате Гражданска отговорност, не сте платили данъка, не сте минали годишен технически преглед. Или имате други нарушения и не сте си платили актовете, от КАТ ще ви изловят. Защото те работят с таблети и ползват национална база данни.

Не тръгвайте на път  без да сте изправни. И не забравяйте да слагате предпазните колани. Може да не сте пили алкохол, но ако сте без колан, пак ще ви глобят.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.