Извънредно обръщение на премиера Бойко Борисов: Време е за рестарт!

0
570

Премиерът Бойко Борисов направи извънредно обръщение към нацията. В него обяви, че е време за рестарт и уточни какво предстои да се случи

Премиерът Бойко Борисов обяви рестарт чрез Велико народно събрание и промяна в Конституцията

Цялото обръщение можете лично да изслушате на видеото на Нова ТВ долу.

В началото премиерът Борисов припомни какво е свършило през изминалите години правителството, което е избрано от българския народ.

След това подчерта, че не може да гледа как протестите се превръщат в гражданско неподчинение. Как се разнасят ковчези и бесилки. Как сградите на българската държавност се поругават. Как българин се изправя срещу българин.

Затова е убеден, че е дошло време за рестарт.



„На основание член 87, алинея 1-ва от Конституцията на Република България и член 76, алинея 1-ва от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, ПП ГЕРБ ще внесе проект на нова Конституция на Република България.“

Премиерът Бойко Борисов предлага свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията.

В новия проект ще бъдат направени редица промени, които да отговарят на съвременната политическа, икономическа и социална обстановка у нас и по света.

Сред направените предложения ще се заложи броят на депутатите да бъде намален от 240 на 120. А за Велико народно събрание народните представители да бъдат 280, а не 400, както е до сега.

Ще бъде предложено разпускане на Висшия съдебен съвет. Да се създаде Съдебен съвет на съдиите и Съдебен съвет на прокурорите. Сред предложенията са мандатите на председателите на ВКС и ВАС, както и на главния прокурор да бъдат намалени от 7 на 5 години.

И много други.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че в момента, в който сега действащият парламент гласува решението за избор за Велико народно събрание, в същия ден ще се оттегли от поста министър-председател.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.