Кралица Елизабет Втора го направи за първи път и получи похвали

0
141

Британската кралица Елизабет Втора се появи за първи път на публично място с предпазна маска

Кралица Елизабет единствена носи 5 червени мака

В неделя в Англия и в страните от Общността на нациите, начело на които стои Кралицата, почетоха загиналите във войните.

На Острова паметта на загиналите във войните се почита с червени макове.

По традиция всички се закичват с макове от хартия, от плат или от пластмаса. Само кралица Елизабет Втора използва брошка с 5 мака.

Тези макове символизират  военните формирования, чиито главнокомандващ е суверенът. Това са Британската армия, Военноморският флот, Кралските военновъздушни сили, Гражданска защита и Жените в армията.



Освен закичени с макове, участниците в тържествата поднасят венци с макове.

Червеният мак става символ на жертвите след Първата световна война. Има стихотворение, което е написано от подполковник Джон Маккрей. Той е убит на фронта в началото на 1918 г. Във военната мемориална героична поема „Във Фландърските полета се говори за маковете.

През 2014 г. жертвите от Първата световна война бяха почетени с поле от червени порцеланови макове. Загиналите от Британската армия са повече от 800 000 души. Толкова макове бяха изработени и наредени на тревната площ около Тауър в Лондон. Беше една внушителна арт инсталация.

По традиция венци се поднасят на монумента в Лондон, който се намира на улицата от площад Трафалгар към Уестминстърското абатство. Принц Чарлз, принц Уилям, Борис Джонсън и други политици също поднесоха венци. Долу на видеото ще станете свидетели на церемонията.

Кралица Елизабет Втора се поклони пред гроба на Незнайния войн в Уестминстърското абатство.

За първи път Кралицата се появи с предпазна маска. И обра овациите на британците.

Черната маска беше в тон със строгия черен тоалет на суверена.

Херцогиня Кейт отново впечатли със стил и с елегантност

В тържествата участва херцогиня Кейт. За пореден пък бъдещата кралица направи чудесно впечатление със своя тоалет.

Палтото е дело на любимата дизайнерска къща Alexander McQueen. Шапката е дело на Philip Treacy. А обеците с перли са от съкровищата на Кралицата.

От началото на 2020 г. принц Хари и Мегън Маркъл са в САЩ.

Мегън и принц Хари (херцогът и херцогинята на Съсекс) на военното гробище в Лос Анджелис сами почетоха паметта на героите

Двойката също почете паметта на загиналите. Мегън и Хари сами отдадоха чест на героите на военното гробище в Лос Анджелис.

Херцогинята облече черна рокля. Принц Хари в строг костюм, сложи своите военни отличия. Двамата се закичиха с червени макове. Поднесоха венец и букети с цветя. С едноминутно мълчание почетоха героизма на загиналите. Изключително трогателен личен жест на признателност!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.