Отиде си елитен БГ спортист: Мир на душата му!

0
394

Днес е открито бездиханното  тяло на елитен БГ спортист от неговия баща в неговото жилище. Мир  на душата му и съболезнования на неговите близки!

За любителите на  тежката атлетика днес е черен ден, защото Атанас Добрев открива посинялото тяло на своя 35-годишен син Милен Добрев.

От години Милен Добрев живеел сам в Пловдив, след като се разделил с неговата съпруга Кирилка, която прибрала и детето им в Бургас.

След направена аутопсия, патологът установил инфаркт, писаха в БЛИЦ.

За читателите, които не знаят кой е Милен Добрев, ще припомним, че е роден през 1980 г., на 22 февруари в Пловдив.sportist
Почина елитният спортист Милен Добрев

Започва да вдига тежести в пловдивския клуб  „Марица-Олимп“ с треньор Кръстю Милев.

На европейското първенство в Бургас за юноши, през 1996 г. младият спортист Милен Добрев печели бронзовия медал за категорията до 70 кг.

Това е неговият първи спортен успех, който поставя началото на следващите, още по-големи успехи.

През 2001 г. Милен Добрев се превръща в елитен спортист, след като печели шампионска титла в игрите на добра воля, проведени в Брисбейн.

Като част от елитните състезатели по щанги, Милен Добрев става световен шампион през 2003 г. във Ванкувър. През 2004 г. в Киев отново е световен шампион, а през 2004 г. на олимпиадата в Атина става олимпийски шампион в категорията до 94 кг.

milen-dobrev
Милен Добрев
milen-dobrev
Милен Добрев на Олимпиадата в Атина

Милен Добрев е активен спортист цели 17 години и се отказва от активна състезателска кариера преди Олимпийските игри в Пекин през 2008 г.

Приятели на Милен Добрев споделял, че имал дискова херния, болки в кръста, проблеми със сърцето следствие натоварения режим на спортист.

Въпреки всичко, никой от семейството на Милен Добрев не е очаквал, че краят му ще дойде толкова скоро.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.