Така се прави най-сочното пиле върху канапе (хит рецепта)

0
220

Това пиле върху канапе става супер сочно и вкусно

пиле върху канапе
Идеално става това вкусно и сочно пиле върху канапе

Предлагаме ви рецептата за най-сочното и вкусно пиле върху канапе. Едно ястие, което може да сервирате при всеки повод и да се представите подобаващо с него. Доволни ще останете.

Трябват ни едно пиле или четири бутчета, една чаша бира, една чаша вода, лъжица и половина подправка за пиле, черен пипер, сол на вкус.

А за пюрето са ни необходими един килограм картофи, половин чаша прясно мляко, сто грама масло, сол на вкус, черен пипер.

Първо трябва да си разфасоваме пилето и да го поставим в една тавичка. Поръсваме го хубаво с подправката за пиле, а после и с черен пипер. След което го заливаме с бирата и с водата.



Завиваме го после във фолио, за да стане супер крехко месцето и го поставяме във фурната. Там се пече за около един час, но на умерена температура.

През това време ние пък си правим картофеното пюре като обелваме и сваряваме картофите. След това изсипваме водата им и пасираме сварените картофи.

Добавяме към тях прясното мляко, сол на вкус, черен пипер и малко масълце. Готовото картофено пюре го сервираме в чиния и го поливаме отгоре с малко от соса на пилето.

Най-отгоре върху пюрето пък поставяме самото пиле или пилешкото бутче. Получава се като канапе и е толкова вкусно, че и ушите може да си изяде човек, не само порцията.

Приготвено така, месото става удивително сочно и крехко. А в комбинация с пюрето, просто не е за разправяне. Само ако го опитате веднъж, ще видите, че често ще го сервирате на трапезата си.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.