Красимира Стоянова разбива грозни обидни и фалшиви митове за Ванга

0
326

Красимира Стоянова е племенница на баба Ванга. Тя е дъщеря на по-малката сестра на пророчицата

Митовете за баба Ванга разбива  племенницата й Красимира Стоянова

Тази информация научаваме от предаването „Ничия земя“ по Нова ТВ с водещ Даниела Тренчева.

Ванга е родена на 31 януари. Имало спекулации и опити да преиначат датата й на раждане. Никой не знае защо.

Ванга е родена недоносена. В миналото такива бебета ги увивали във волско шкембе и ги държали на топло до печката.

Трябвало да имат имена, защото не се знаело дали ще оживеят. Но ако починат, с име ще могат да бъдат погребани по християнски.



Бабата на Ванга тръгнала по улицата и питала за женски име. След дълго обикаляне една гъркиня предложила името Вангелия. От гръцки означава Блага вест – Благовеста.

Три месеца по-късно бебето Вангелия оживяло и започнало да плаче. За отрицателно време успяло да наддало на тегло.

Малката Ванга била будно дете. Но на 12 години изживява онази драма, заради която ослепяла. С нейна братовчедка ходели да носят мляко в съседно село. През лятото се развихрила някаква буря. Торнадо я повлякло и я захвърлило встрани. Няколко дни по-късно близките открили Ванга под купчина клони, листа и прах. Но очите й не виждали и от тогава остава сляпа.

Красимира Стоянова е възмутена от разни неверни твърдения. Включително и такива, че 12-годишната Ванга била насилена, затова ослепяла.

Но дарбата да предсказва се проявява едва през 1939 г. Тогава била на 28 години. Разболяла се от воден плеврит. Била на границата между живота и смъртта. Толкова била слаба, че се налагало с едно корито да я изнасят вън на слънце.

Един ден нейната сестра Любка и майка на Красимира Стоянова ходила за вода. Когато се върнала, видяла болната да преди минути Ванга станала и метяла около къщата. От стрес сестрата Любка изтървала стомните на земята и те се счупили. След това Ванга се възстановила и продължила своята ежедневна домакинска работа в къщата.

Датата 6 април 1941 г. е особено важна в живота на младата жена. Красив конник се явил на Ванга и от тогава започнала активно да пророкува.

Преди тази случка тя имала сънища, които се сбъдвали.

Ванга била женена за Димитър от съседно село. Имали църковен брак. Димитър бил войник и отишъл при нея, за да разбере кой убил неговия брат. Искал да отмъсти. Ванга му казала, че знае кой е убил брат му, за да го обере, но отказва да му каже. Така ще го предпази от грях.

Докато гледала на младия Димитър, Ванга чула глас Свише, който й казал, че това ще бъде неин съпруг.

Когато съпругът й починал в деня на погребението Ванга заспала. Не могат да я събудят. Когато се събудила била бледа. Казала на сестра си Любка, че завела своя съпруг в Отвъдното до онова място, което му било отредено.

След това започнала да предсказва на хората, които имала нужда.

Друг мит е свързан с предсказанията.

Твърдяло се, че тайните служби проучвали хората при Ванга. Казвали й кой какъв е и така тя предсказвала. Това е пълна глупост. Например, когато нейната племенница Красимира се родила, Ванга казала, че един ден ще учи йероглифи и ще пътува в страни, чиито бог е Аллах. И това наистина така се случва. Красимира Стоянова завършила турска филология и арабистика.

Ванга си тръгва от нашия свят разочарована и омерзена, най-вече заради църквата, която е построена на Рупите.

Тя имала мечта да построи друга църква на друго място. Но се намесили различни субекти. Самата Красимира Стоянова не знае дали Ванга е била заплашена от някого, но тя спира да иска своето и се примирява.

Църквата на Рупите не е онова, което Ванга е искала да остави на следващите поколения. Тази църква е грозна и не отговаря на християнския канон. От целия този стрес, Ванга получава рак на гърдата и си отива на 11 август 1996 г.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.