Лекар разкрива защо е полезно да консумирате свинско месо

0
155

Консумацията на свинско месо е полезна за хора, които прекарват много време на чист въздух

Свинското месо е изключително полезно ако се консумира в разумни количества Сн: ФБ

За хора, които активно спортуват или извършват друг тежък физически труд, каза д-р Ирина Яковлева.

Месните протеини съдържат аминокиселини, които са необходими за организма. Без тях не може да се поддържа нормална телесна маса.

Недостигът на тези вещества застрашава хората да развият мускулна атрофия. При интензивни физически натоварвания тялото може да изгори повече енергия и калории, отколкото си набавя.

Свинското месо е изключително полезно, защото съдържа цинк, селен и магнезий. Тези елементи оказват благоприятен ефект върху работата на сърдечно-съдовата система и укрепват имунната система, пише „Комсомолская правда“.



Д-р Яковлева обаче предупреждава за опасностите от прекомерна консумация на този вид месо.

Всеки продукт в големи количества може да причини здравословни проблеми. Също така не трябва да купувате полуфабрикати от свинско месо, тъй като мононатриевият глутамат често се добавя към месото. А е опасен за организма ако се прекали с неговото количество.

Свинското месо е по-мазно и осигурява допълнителна енергия за разлика от другите видове меса. Но при прекомерна консумация причинява повишаване на холестерола. Може да окаже негативно влияние върху паметта и функцията на мозъка, както и на кръвоносните съдове.

Но ако трябва да избирате дали да приготвяте основния ясния с маргарин или със свинска мас, заложете на маста. Тя е натурален продукт и в умерени количества е полезна за организма. За разлика от маргарина и палмовото масло, който са много опасни за здравето.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.