Здравният министър издаде нова заповед за още разхлабени мерки

0
114

Здравният министър проф. Ангелов издаде Заповед номер РД-01-132 / 26.02.2021 г.

С тази нова Заповед здравният министър позволява допълнително разхлабване на мерките в страната

С новата Заповед се позволява провеждане на присъствени групови занятия в езиковите центрове, в образователните центрове. В другите обучителни центрове и школи, които са организирани от физически или от юридически лица.

Допуска се провеждането да се извършва при спазване на строга физическа дистанция най-малко от 1,5 м. Задължително носене на предпазни маски за лице. Дезинфекция на ръцете с подходящ дезинфектант и редовно проветряване на помещенията на всеки час.

Със Заповедта се позволя провеждане на конгресно-конферентни мероприятия. Това са различни семинари, конкурси,  тимбилдинги, обучения и други обществени дейности. Те се провеждат в присъствена форма като се допуска използване на 30% от капацитета на помещенията, в които се провеждат. Спазване на физическа дистанция между участниците от най-малко 1,5 метра. Задължително носене на защитните маски за лице. Редовна хигиена на ръцете и редовно проветряване на помещенията на всеки час.

След това в Заповедта се определя начина на работа на заведенията за хранене, които отварят врати отново на 1 март 2021 г. Както и на останалите заведения като барове и дискотеки, които отварят врати на 1 април 2021 г.



Пълния текст на Заповед номер РД-01-132 / 26.02.2021 г. на здравния министър можете да прочетете ТУК.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.