Комбинацията от мед и алое вера има невероятни лечебни свойства

0
231

Лесно е да смесите мед и алое вера, за да бъдете здрави

Комбинацията мед и алое вера е изключително полезна Сн: ФБ

В допълнение към факта, че алое вера и мед имат възстановяващи вещества, спомагат за пречистването на тялото от токсини, тяхната смес съдържа много лечебни свойства:

1. При заболявания на дихателната система:

– Антивирусно и противогъбично действие;
– Премахване на симптомите на алергични реакции;
– Лечение на бронхиална астма, туберкулоза, тонзилит, ларингит и пневмония;
– Мощен бактерициден ефект, който помага в борбата със стафилококи;
– Противовъзпалителни свойства.

2. Смес от алое вера с мед се използва активно за лечение на стомашно-чревния тракт, за заздравяване на отворени рани. Използва се в козметиката и при диети.



Възпалено гърло, кашлица, нарушение на дихателния ритъм не винаги се причиняват от наличие на настинка. Лечебната смес от алое вера с мед, която е използвана в народната медицина, е ефективно средство за лечение не само на настинки, но и при изгаряния на устната кухина. Както и при стафилококи, които често са причина за болките в гърлото. Сухата кашлица също може да бъде причинена от алергии и в този случай алое вера с мед е не по-малко ефективно средство, способно да има омекотяващ ефект върху дихателната система като облекчи кашлицата.

3. Най-често срещаната, лесна за приготвяне и използване е рецептата, според която е необходимо да се смесват в съотношение 1:1 сокът от листата на алое вера и мед. Сместа трябва не трябва да се съхранява повече от 1 ден. На следващия ден сокът от алое вера губи своите лечебни свойства.

Затова смесете двете съставки и ги сложете в  плътно затворен съд. Пригответе си такава доза, която ще ви бъде достатъчна за 1 ден. Приемайте сместа по 1 чаена лъжичка три пъти на ден. Преди да приемете лекарството бъдете сити и пийте достатъчно вода. След като приемете сместа, поне 30 минути не трябва да пиете течности и да се храните.

4. Алое вера и мед с лимон е полезно за лечение на остри респираторни инфекции, болки в гърлото и кашлица.

Такова народно лекарство е лесно за приготвяне. Измийте малък лимон. Сложете го в съд с кипяща вода. Оставете го за 10 минути. Извадете го и го подсушете с кърпа. Нарежете го на ситни парченца.  Добавете 50 грама мед и 30 мл пресен сок от алое вера към лимона. Сместа се съхранява в стъклен съд в хладилника. Приемайте 3 пъти дневно по 1 супена лъжица след хранене.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.