Спестете пари за дрехи, нарушавайки тези 6 модни правила

0
110

Спестете пари за дрехи, нарушавайки тези 6 модни правила

Едно е да се смяташ за модерен, но друго е упорито да следваш така наречените „модни правила“, въпреки ограничения личен бюджет. Разбира се, „Vogue“ може да обяви, че пастелните цветове са най-горещи през този сезон, но не е нужно да следвате всяка индустриална тенденция и правило, за да сте модерни.

От гледна точка на индустрията обикновено се въвеждат така наречените правила, за да ви примамят да похарчите повече пари.

Модни правила, които трябва да се нарушават



Номерът да останете модерни и стилни е да създадете баланс между това, което е на мода в момента, и това, към което естествено гравитирате. Комбинирайки вашата личност с това, което е на рафтовете на магазините, ще съумеете да спестите пари, като същевременно поддържате визия, която ви прави забележима. Ето няколко правила, които наистина не трябва да се спазват.

  1. Дизайнерът знае най-добре

Всяка пролет и есен дизайнерите по света се събират в Ню Йорк, за да покажат най-новите си изделия. Списанията, телевизионните канали, вестниците и блоговете са на разположение, за да отразят тенденциите и да изберат кои дизайнери са най-горещите за сезона. Но цялата пищност и обстоятелства са хитрост, създадена да примами потребителите като вас да купуват. Започвате да мечтаете за дизайнерската чанта, която виждате на сайта на любимия си блогър, и изведнъж правите скъпа покупка, защото всички списания, блогове и сайтове се кълнат, че инвестицията си струва.

Ние сме научени от модната индустрия да вярваме, че дизайнерът автоматично се равнява на по-добро качество. Но през повечето време плащате за влиянието, а не за продукта. Вярно е, че материалите, използвани от луксозни марки, могат да бъдат с по-добро качество – щраусовата чанта определено е по-дълготрайна от, да речем, полиуретана. Но често тези тъкани от висок клас и аксесоари са излишни. Може да платите първокласна цена за продукт с марка, когато един с умерени цени би ви свършил същата работа.

Избягвайте по-скъпите дизайнерски версии и търсете алтернативи с по-ниски цени. Не е задължително да си купите най-новите дизайнерски дамски кецове, за да ги изцапате при първата разходка в парка. Същото можете да направите за много по-малко пари като посетите местен магазин и потърсите алтернатива.

  1. Актуална за сезона

Модната индустрията уточнява кога можете да носите определени дрехи, като пастелни тонове през пролетта, бижута през есента и по-тежки материи през зимата. Но това изчерпва сериозно ресурсите ви в гардероба.

Носейки дрехите си целогодишно, правите гардероба си многофункционален. Можете дори да сте модерна, смесвайки по подходящ начин целогодишните си дрехи или като добавите подходящи за сезона аксесоари.

Пробвайте някои от тези идеи, за да се откажете от сезонната покупка на дрехи и същевременно да сте модерна:

  • Носете студени пастели като мента и леденосиньо със златни бижута през зимата.
  • През май изберете бяло с жълт или златен тон и го съчетайте с бижута, като тюркоаз и слива. След това носете синкаво бяло с неонов оттенък през лятото.
  • Инвестирайте в тъкани, които могат да се носят целогодишно.
  • Разменете обувките си. Сандалите с презрамки се съчетават с лека лятна рокля в по-топло време, но можете да добавите ботуши и жилетка със същата рокля за есента.
  • Използвайте чорапогащи, за да носите летни поли и рокли целогодишно.

Когато спрете да мислите за дрехите си като за сезонни, вие по същество удвоявате гардероба си и не се налага да купувате нови. Помогнете и на партньора си да усвои тези правила. Едни добри мъжки маратонки могат да се носят през цялата година.

  1. Аксесоарите трябва да си подхождат

Освен че е направо архаична, насоката, според която всичките ви обувки, колан и чанта трябва да си подхождат, може напълно да съсипе бюджета ви.

Вместо това, направете го по-просто. Изберете неутрални аксесоари, които да смесите и съчетаете. Основите са черен, кафяв и жълто-кафяв, но можете да преминете и към псевдо неутрални, като червено или дори леопардово.

Не само ще спестите пари, като съчетаете аксесоарите си, но и ще добавите оригиналност и дълбочина към облеклото си, което ще ви накара да изглеждате още по-модерни.

  1. Купувате непрекъснато нови дрехи

Модата винаги е свързана със следващото най-добро нещо. От нови дизайнери, до най-новите тенденции, продажбите в мола, новите колекции, е доста лесно да създадете впечатление, че ако искате да бъдете стилни, винаги трябва да имате нови дрехи в гардероба си.

По-добра алтернатива е закупуването на дрехи втора ръка. Не всеки се чувства удобно да купува употребявани стоки, но със сигурност можете да намерите невероятни оферти – дори за артикули с марка, които обикновено не можете да си позволите.

Купуването на дрехи втора ръка става по-естествено, когато осъзнаете, че това е различно преживяване от пазаруването в мола. Може да се наложи малко допълнителна енергия за търсене, но ще намерите много нови маркови дрехи с големи отстъпки.

  1. Без смесване на метали

Среброто, златото и други метали, използвани като аксесоари за облекло, могат да струват доста пари. В миналите години, когато светът на модата не одобряваше смесването на тези метали, това означаваше да си купите няколко различни „сета аксесоари“ от злато и сребро, за да сте сигурни, че вашите обеци, гривни, пръстени и колиета няма да се смесват.

За щастие, смесването на метали става все по-актуално с течение на годините, така че не се колебайте да носите ретро златния пръстен на баба си с любимия си сребърен часовник. Номерът със смесването на метали е да играете с пропорциите. При съчетание на изискана сребърна огърлица с обемни златни гривни двата  метала допълват.

  1. Купувате дрехи за конкретни събития

Това е сватбата на най-добрата ви приятелка и приятелят ви от гимназията ще бъде там. Добра причина да пазарувате и да си купите нова рокля, нали? Но ако купите нещо само за едно събитие, то може да стои години наред недокоснато в задната част на гардероба ви.

Избирайки дрехи, които могат да се носят многократно, пак можете да блеснете с малък бюджет. Вземете, например, класическата малка черна рокля. Тя може да се носи с изящна огърлица и супер високи токчета за сватбата на вашия приятел, с черен блейзър и разумно високи токчета за работа и дори с цветни чорапогащи и жилетка за среща.

Ако не можете да минете без нещо невероятно за това събитие веднъж в живота, помислете дали да не наемете рокля за специален повод.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.