Щастлив ден за принц Хари: Честито!

0
295

Датата 15 септември е първият учебен ден

Днес принц Хари навърши 37 години: Честито!  Сн: ФБ

Днес настроението в цяла България е страхотно. Родители, ученици и преподаватели са заредени с положителни емоции.

Първите в държавата поздравиха учащите. Повече за приветствията ТУК.

На 15 септември е роден принц Хари.

Вторият син на принцеса Даяна и на принц Чарлз се ражда в болница „Сейнт Мери“ в Лондон. В същата болница са се появили на белия свят братът на принц Хари – принц Уилям и неговите племенници – принц Джордж, принцеса Шарлът и принц Луи.



Принц Хари е офицер от Британската армия. Той завършва Кралската военна академия. Участвал е в мисии в Афганистан. Има ордени за заслуги.

В началото на 2020 г. принц Хари и съпругата му Мегън Маркъл се отделиха от кралското семейство. Заминаха в САЩ, където продължават да живеят. Там се роди и второто им дете Лилибет Даяна Маунтбатън-Уиндзор.

Принц Хари е отличен спортист. Няма спорт, който не владее. Наред с плуване, ски, тенис, хандбал и други, той играе поло. Спортът се използва в Англия за събиране на средства за благотворителни цели. А традицията за поло в кралското семейство е поставена от покойния вече принц Филип, следвана от принц Чарлз и синовете принц Уилям и принц Хари.

Принц Хари е патрон на игрите за военноинвалиди.

През месец май 2020 г. трябваше да се проведат в Кралство Нидерландия. Но заради пандемията от К-19 бяха отложени за 2021 г.

Но пандемията продължи и тази година. За сега са насрочени за 2022 година (от 29 май до 5 юни).

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.