Уникални, пухкави и вкусни са тези палачинки без яйца

0
218

Тези палачинки без яйца се топят в устата

палачинки без яйца
Чудно вкусни стават тези палачинки без яйца

Предлагаме ви рецептата за лесни, бързи и много вкусни палачинки без яйца. Ще попитате как така, ами така – стават страшно пухкави при това. Съветваме ви да ги опитате, доволни ще останете.

Трябват ни чаша и половина брашно, един бакпулвер, две чаши и половина газирана вода, една лъжица захар, едно пакетче ванилия, щипка сол и олио за пържене.

Първо трябва да си разбъркаме брашното с газираната вода, ванилията, захарта, солта и бакпулвера. След това разбиваме тези съставки с помощта на миксер, докато се получи хомогенна и рядка каша.

След това прибавяме една супена лъжица олио и разбиваме още малко сместа. Взимаме после един тиган с незалепващо покритие и сипваме в него няколко капки олио.



Когато видим, че то започва да се сгорещява, разстиламе в тигана и първата палачинка. Като се изпържи добре от едната страна, я обръщаме, за да се изпържи и от другата.

Важно е да отбележим, че трябва да капваме в тигана по малко олио преди направата на всяка една от палачинките, за да не залепнат и да не се развали целостта им.

Щом всички палачинки са вече готови, поднесете ги още топли-топли с гарнитура по ваше желание.

Тя може да бъде, както сладка, така и солена – зависи само и единствено от това с какво разполагате в наличност и как предпочитате да ги хапвате.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.