Параолимпийският медалист Християн Стоянов успешно изпълни своята кауза

0
262

Браво на Хрис!

Християн Стоянов в Токио 2021 Сн: ФБ

След като се завърна от Токио, Християн Стоянов обяви, че започва действия и срещи с институциите.

Неговата амбиция е да убеди Министерство на спорта и другите органи, че параолимпийците заслужават внимание.

До сега финансовите средства, които са отпускани за параолимпийските състезатели са 20%, а за останалите спортисти са в размер на 64%.

Християн Стойнов и Ружди Ружди са се срещнали с Андрей Кузманов – министър на младежта и на спорта. Имало е среща и с представители на Българската паралимпийска федерация.



Министър Кузманов изслушал техните доводи и предприел действия.

„Олимпийските игри са най-висшият спортен форум и успехите, постигнати на Игрите, са върхът в кариерата на всеки спортист. Именно затова с екипа ми направихме тази промяна“, заяви пред медиите министър Андрей Кузманов.

Предстои да бъде променена Наредба 5 от 29 октомври 2019 г.

Министър Кузманов коментира: „Постъпилите предложения са напълно разумни и необходими с оглед постигането на оптимална справедливост при определяне  премирането на спортистите, които са постигнали призови класирания на Паралимпийските игри, съотносима с постиженията им. Очакваният резултат от приемане на Наредбата е премиране с парични награди на най-значимите постижения в най-престижния международен форум за спортисти с увреждания. По този начин се стимулират всички спортисти, които издигат престижа на българския спорт.“

Това е първата поправка в Наредба 5 от 29 октомври 2019 г. за критериите, реда и условията за награждаване на спортисти, треньори и длъжностни лица. В същия размер се запазват паричните награди на параатлетите за световни и европейски първенства. В едномесечния срок за общественото обсъждане всички федерации, клубове и заинтересовани лица могат да направят своите предложения.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.