Сняг вали в страната: Водачите да се движат с повишено внимание

0
194

Информацията е предоставена от АПИ

Валежи от сняг в страната Сн: ФБ

Днес през целия ден снегопочистваща техника е извършвала опесъчаване на пътя.

АПИ съветва всички водачи да пътуват с повишено внимание поради ниската видимост и падналата мъгла от 50 до 100 метра.

Има наложено ограничение за камионите над 12 тона да не се движат през Троянския проход.

Затруднено е движението в отсечката Батак-Доспат.



Сняг заваля по пътя към граничен пункт „Гюешево“. Снеговалеж падна на прохода „Петрохан“,  на „Троянския проход“ и на прохода „Шипка“.

Първи сняг днес заваля на Боровец. Бяла покривка се образува между Велинград и Якоруда. Обилен снеговалеж има и на планински курорт Семково в Рила.

Сняг вали на Рила и около Ястребец. Вече е натрупал няколко сантиметра.

Сняг е навалял около хижа Безбог в Пирин. Както и на Мальовица, съобщи Агенция „Фокус“.

Сняг заваля днес  във високите квартали на София – Бояна, Княжево, високата част Мала Кория, Банкя и Кокаляне.

Пътната настилка в природен парк „Витоша“ днес е била обработена и опесъчена. Включително участъкът от пътя „Драгалевци – Алеко“, от заслона „Бай Кръстьо“ до хижа „Алеко“. От „Екостационар“ до Златните мостове. Контрол на дейностите по почистване на снега се извършва от Столичния инспекторат.

Обстановката на пътя по територията на Столична община се следи освен от дежурни екипи на Столичния инспекторат също и от дирекция „Аварийна помощ и превенция“. Те извършват обходи на терен.

За утре с понижение на температурите днешният дъжд ще се примесва със сняг. За София-град, София-област, Кюстендил и Перник е в сила предупреждение за снеговалеж, казват синоптиците. В планините ще бъде мъгливо и облачно, с валежи предимно от сняг. Ще се образува няколко сантиметрова снежна покривка.

Според прогнозата на Синоптик.БГ валежите от сняг и дъжд ще продължат до неделя. От понеделник започва период на затопляне. Той ще продължи поне една седмица. Живакът ще се повиши между 14 и 20 градуса.

В началото на месец октомври от БАН коментираха, че през месеца живакът ще варира от -2 до +28 градуса. Ще има още топли дни, на които ще можем да се наслаждаваме с огромно удоволствие след падналите валежи от сняг и от дъжд.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.