Заваля първият сняг у нас: Зимата няма да ни подмине

0
155

Радост за децата и скиорите

Днес на Пампорово заваля първият сняг, Сн: ФБ

Снеговалежът в момента е слаб.

Но днешната снежна покривка достигна 5 сантиметра, писа Дарик.

Първият снеговалеж у нас падна на Пампорово. От Планинската спасителна служба в обичания курорт казаха, че най-ниската температура днес е минус 3 градуса по Целзий. В момента живакът се е покачил до + 1 градус.

От Пътно управление – Смолян съобщиха, че снегът в града и региона не се е задържал. Пътната настилка е само мокра от дъжда, който продължава да вали и в тази част от страната.



От 1 ноември КАТ започна проверки на превозните средства за зимни гуми. Проверките са само уточнителни. Който водач не е изряден, не подлежи на санкции. Униформените служители напомнят, че летните гуми трябва да бъдат сменени със зимни. Истинската кампания започва на 15 ноември. От тази дата движението на превозните средства задължително трябва да става със зимни гуми.

Неизрядните водачи  подлежат на санкции. Неизрядни са и онези водачи, които зимни гуми са изтъркани, а дълбочината на техните грайфери и малка. Защото минималната дълбочина  на грайферите трябва да бъде 4 милиметра.

Първият сняг напомня, че трябва да подготвите вашите екипи за зимни спортове.

Най-обичаните български курорти у нас са Боровец и Пампорово. А Банско е сред любимите и на много чужденци. Какви екстри можете да намерите там за чудесни зимни преживявания, ще научите ТУК.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.