Путин изпрати писмо до Радев, иска го в своя отбор!

0
1777

Владимир Путин отново се влюби в България заради Румен Радев!

Руският лидер Владимир Путин демонстрира уважение към българския държавен глава Румен Радев. Той му честити преизбирането на президент, пишат руските медии, цитирани от Argumenti.bg.

Владимир Путин и Румен Радев
Владимир Путин честити на Румен Радев

„Очевидно българските граждани са затвърдили доверието си във Вас. Пожелавам Ви дейността Ви начело на България да помогне за развитието на руско-българските отношения“, пише Путин в писмото – честитка до ген. Радев.

Взаимоотношенията между Владимир Путин и Румен Радев минаха през няколко обрати. В началото на мандата си българският президент често комуникираше с руския и дори получаваше покани за честването на 9 май.

От година и половина обаче Путин демонстрира по-студено отношение към Радев, а причината е домакинството на България на „Три морета“. На Нова година Радев не попадна сред държавните глави, на които честити 2021 г.



Медиите в Русия отбелязват, че руският държавен глава отново си е променил позицията за колегата си от България след изказването на Радев за Крим. Бившият агент на КГБ останал приятно изненадан, че лидер от ЕС признава Крим за руски.

Взаимоотношенията на Румен Радев с Русия стават все по-топли след това изказване. Управниците на Крим вече поканиха българския президент на посещение на полуострова. Очаква се бившият военен пилот да приеме поканата.

От пресцентъра на президентството излязоха с уточнение какво точно е искал да каже Радев, след като от САЩ и ЕС веднага изригнаха срещу него. Интересното обаче е, че самият президент не е излязъл да каже категорично, че Крим по принцип е украински, с което затвърждава тезата, че го смята за руски.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.