Румен Радев разкри нещо много важно за абитуриентите в неравностойно положение!

0
286

Президентът ген. Румен Радев е щастлив от инициативата, която тече за всички абитуриенти, които не могат да си позволят да празнуват нормално.

„Признателен съм на всички държавни институции, на възпитателите, дарителите и музикантите, които със своя труд и посветеност и със своята безкористна подкрепа правят възможен традиционния абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение.

Румен Радев
Румен Радев разкри каква е една от най-важните инициативи в България в момента

В рамките на инициативата „Подкрепи една мечта“ и тази година абитуриентите в неравностойно положение, които ще продължат образованието си във висши училища, ще получат финансова подкрепа. За втора поредна година стипендии ще получат и учениците от дванадесети клас от заведенията, предоставящи социални услуги, които са постигнали отличен успех през учебната 2018/2019 г.

Нашата цивилизованост като общество зависи от съпричастността ни към хората в неравностойно положение.

На младежите пожелавам да вярвате в своя талант и сила, в своите мечти и да се борите да ги постигнете. Не се оставяйте други да решават вместо вас. Вие имате достатъчно подготовка и капацитет сами да вземате своите решения. Правете така изборите си, че да не се срамувате в бъдеще, а за това трябва да бъдете добри хора.



Убеден съм, че сте научили този урок и доказателство за това са примерите, които ни дадоха Мария и Величко от Стара Загора, които т.г. също завършиха средното си образование. Преди няколко години Мария спаси живота на шофьора на тролейбуса, с който пътуваше за училище, а Величко върна на собственика му портфейл с пари и документи. Това са истински примери за гражданска доблест.“

Източник: Фейсбук

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.