Кирил Петков е новият Станишев

0
220

Кирил Петков прилича досущ на Сергей Станишев?

Интересна теза изрази бившият президент Росен Плевнелиев относно настоящата политическа обстановка у нас. Той направи паралел между сегашното пололожение и онова отпреди 16 години, писа Tribune.bg.

Кирил Петков и Сергей Станишев
Кирил Петков и Сергей Станишев със сходни съдби?

Според него през 2005 г., когато Сергей Станишев стана премиер, отново президентът го е закрилял. Тогава президент беше Георги Първанов. Сега пък Кирил Петков идва на власт под диктовката на Румен Радев, смята Плевнелиев.

„Нещата от времето на Станишев са сходни със сега. И тогава имахме един силен президент, който помага на управлващата партия“, смята президентът на България от 2012-2017 г.

Той обаче не крие неприязънта си към ген. Радев. Според него мандатът на настоящия държавен глава е изпразнен от съдържание.



Тук обаче има едно несъответствие в позицията на Плевнелиев и паралела, който прави. Георги Първанов и Сергей Станишев никога не са се харесвали. Още помним как след края на мандата му като президент Първанов се опита да се върне начело на БСП, но Станишев не му позволи. Това доведе до създаването на партия АБВ.

Към днешна дата Кирил Петков и Румен Радев са в отлични взаимоотношения. Двамата постоянно се изказват ласкаво един за друг и не изглежда да има конкуренция между тях.

Росен Плевнелиев се изказа в ефира на БНТ и по въпроса с избирателната активност. Той е на мнение, че Румен Радев не може да се чувства като победител при толкова малко гласували.

Друг е въпросът, че самият Плевнелиев спечели изборите преди 11 години само с 1% преднина пред Ивайло Калфин от БСП, а като се има предвид как Цветан Цветанов организираше изборите, съмнението за победата му се засилва.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.