Здравният министър издаде нова Заповед за зеления сертификат

0
252

Заповедта е РД-01-138 / 17 март 2022 г.

От 21 март 2022 г. без зелен сертификат Сн: ФБ

Проф. Сербезова и нейният екип направили анализ на настоящата К-19 обстановка в страната. И е взето решение, което влиза в сила на 21 март 2022 г. (понеделник).

С новата Заповед на МЗ отпада изискването за наличие на зелен сертификат за всички мероприятия и дейности в страната, които са били ограничени към настоящия момент.

До скоро се изискваше зелен сертификат за магазините в моловете. За градските библиотеки. При посещения в архивите. За някои концерти и други мероприятия. Вече няма да бъде необходимо да представяте зелен сертификат.

От 21 март 2022 г. отново започва присъствено обучение във ВУЗ-овете, но при определени условия.



Обучението ще се извършва по график. Присъствието по време семинарни и практически упражнения ще бъде максимум до 50% от учащите. Лекциите също ще се провеждат при капацитет до 50% от обучаваните.

Отпадането на зеления сертификат не променя останалите изисквания. Маските продължават да бъдат необходими за учащите и за преподавателите. Дезинфекцията на ръцете с подходящи препарати остава. Както и необходимостта от редовно проветряване на помещенията.

Заповед РД-01-138 / 17 март 2022 г. на здравния министър отменя от 29 март 2022 г. необходимостта учениците да бъдат тествани с щадящи тестове. Отмяната важи за учениците в абсолютно всички училища в страната.

Можете лично да се запознаете със съдържанието на Заповед РД-01-138 / 17 март 2022 г. на здравния министър ТУК.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.