Нефритени яйца за тонус и женско здраве

0
186

Нефритени яйца за тонус и женско здраве

Какво представляват така наречените нефритени или йони яйца и какъв е техния произход? Това са полускъпоценни кристали, от натурален камък (най-често нефрит), полирани във форма на яйце с различен размер. Съществуват различни минерали и естествени камъни, от които се произвеждат йони яйца за кегел упражнения. За тези техники се счита, че произхода им е от древен Китай, и са открити преди повече от 5000 години. Твърди се, че никой мъж не си тръгва от жена, практикуваща техниките на нефритеното яйце.

За кого са подходящи упражненията с йони яйцата? По време на бременност и след раждане, мускулите на матката и детеродните органи се свиват и отпускат. За всяка жена е различно, но с напредване на възрастта и/или броя на бременностите/ ражданията, е възможно да се отпуснат повече от желаното. За стягане на перинеума, укрепване на тазовото дъно и изпускане на урина с напредване на възрастта, се препоръчват упражнения на кегел с помощта на йони яйца. Китайците казват: „Златото има цена, нефритът е безценен.

Какви размери има и в каква последователност се употребяват? Съществуват основно три размера йони яйца – голям, среден и малък. За начало на тренировката е най-добре и най-лесно да се започне с голямо яйце, тъй като е по-лесно да се усети и задържи с мускулите. Когато упражненията са редовни, но кратки (ще обясним по-долу защо), тялото се научава да разпознава яйцето и съответно мускулите се „събуждат“, стават по-еластични и стегнати.

Упражненията трябва да са кратки, около 15-20 минути на ден, не е желателно да се прекалява. Това е като да отидете във фитнес зала, за да тренирате мускулите на цялото си тяло. Тренирате определено време, след което е необходима почивка. Възможно е, макар и много рядко, да усетите лек дискомфорт или мускулна треска, но това е нормално, докато организма Ви се пригоди към яйцето и тренировките.



С напредването и усъвършенстването на упражненията, когато вече лесно задържате голямото яйце, се преминава към следващо, по-малко по размер йони яйце. Отново се упражнява мускула да задържа по-малък предмет.

Възможно ли е да се ползват различни камъни и минерали? Как да избера моето яйце/ комплект от яйца? Да, това е напълно възможно. Както по-горе споменахме, има много видове естествени кристали, от които се изработват йони яйца. Ще споменем основните и най-търсени.

 

Зелен нефрит – Най-предпочитания камък за йони яйца, познат още като “лечебен камък”. Името му е с гръцки произход и в превод означава “бъбрек”. Има голяма ефикасност при лечението на бъбречни заболявания. Нефритът дава женска сила и здраве.

 

Розов кварц – Отново предпочитан кристал, познат като „камък на любовта“ или “на сърцето“. Защото за да ви обичат другите, е нужно първо вие самите да обичате себе си.

Черен обсидиан – Камък на спокойствието, абсорбира негативната енергия. Дава спокойствие и сигурност, освобождава от стреса.

Зелен авантюрин – „Камъкът на възможностите“. Слави се, че носи късмет и успех. Балансира кръвното налягане и стимулира метаболизма.

Тигрово око – „Камък за хармония и защита“. Той е отлично помощно средство за привеждане на хармония в семейството и отношенията.

Независимо от избора на кристал, има опция за продажба на йони яйцата по отделно или на комплекти (по-икономично предложение), дори можете да комбинирате кристали по желание, ако не сте се спрели само един камък.

 

Важно е да сте стриктни и да пазите хигиена както на яйцето, така и за Вас самите. Яйцата се почистват с преварена, топла или гореща вода или по желание със сапун и течаща вода. Ако страдате от сухота, може да използвате лубрикант. По време на упражненията жената не трябва да е бременна, или в цикъл, не трябва да има никаква инфекция. Преди да започнете тренировка с йони яйца, можете да потърсите Вашия личен гинеколог за повече информация дали са подходящи за  Вас.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.